Orduda Gezilecek Yerler - Ordunun Neyi Meşhur? Ve Ünlüleri Kimlerdir? Keşfet
ORDUNUN NEYİ MEŞHUR?
Karadeniz lezzetlerinin en önemli özelliği et ve otsu tatları bünyesinde barındırıyor olması. Bölgenin coğrafi özellikleri nedeniyle pek çok bitkiden elde edilen değişik lezzetler Ordu mutfaklarında yerini alıyor. Karadeniz’in hırçın dalgalarında yaşayan balıklar ve yörenin yaylalarında yetiştirilen hayvanlardan elde edilen etler de yöre mutfağına ayrı bir tat katıyor. İşte Ordu'nun meşhur yemekleri...
HAMSİLİ İÇLİ TAVA
Hamsili pilavı andıran bir lezzet olsa da pilavının farklı olması nedeniyle Hamsili içli pilav Ordu yöresinin önemli lezzetlerinin başında geliyor. Önce iç fıstık, sonra sıra ile kuru üzüm, soğan ve yıkanmış pirinç yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Pirinç seviyesine kadar kaynamış su katılarak tencerenin ağzı kapatılır. Pirinç yarı pişme durumunda iken ateş kısılır. Üzerine yağ dökülür. Karabiber, nane ve maydanoz ilave edildikten sonra dinlenmeye bırakılır. Bir kenarda hamsiler sırtları dışa gelecek şekilde tepsiye dizilir. İçerisine pilav doldurulup kaşıkla düzledikten sonra tepsinin kenarındaki hamsilerle kapatılır. Üzeri tamamen kapanacak şekilde hamsi dizilir ve fırına verilir. Hamsiler kızardıktan sonra sıcak olarak servis edilir.