Galatasaray Volkan Pala'dan patlama bekliyor

Göreve geldiği ilk günden beri takıma tek bir forvet transferi yapmadığı gibi Burak Yılmaz'ı da satan Galatasaray, 18 yaşındaki Volkan Pala'ya kaldı.

Süper Lig’de şampiyonluk potasının bir hayli gerisinde kalan ve maddi anlamda büyük sıkıntılar yaşayan Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası’nı hedef alıp hiç değilse sezonu tek kupayla kapatmak istiyor. Bugün Akhisarspor deplasmanında avantajlı bir skor almak isteyen sarı kırmızılılar 2 Mart’ta yarı finalin kapısını aralamak isterken, kritik maç öncesi deneyimli teknik direktör Mustafa Denizli’nin forvet hattında büyük sıkıntı yaşaması dikkatlerden kaçmıyor.

VOLKAN PALA MEHMET BATDAL'DAN DAHA ŞANSLI!

Lukas Podolski’nin henüz tam olarak iyileşmemesi, Sinan Kurt’un ağır sakatlığı, Burak Yılmaz’ın transferi, Umut Bulut’un kapasitesinin sınırlı olması Mustafa Denizli’yi kara kara düşündürürken gözler bir anda alt yapıdan A Takıma kadar yükselen 18 yaşındaki genç golcü Volkan Pala’ya çevrildi. Birkaç günden beri yazılı ve görsel basında sürekli manşetlerde yer alan Volkan’ın Akhisarspor maçında şans bulacağı düşünülürken oyuncu hakkında Galatasaraylıların henüz net bir bilgiye sahip olmaması Volkan Pala’nın kalitesi hakkında merak uyandırıyor. 2011-12 sezonunda Galatasaray'da top koşturan Mehmet Batdal'a benzetilen Volkan'ın, Batdal'dan daha şanslı olduğu görülürken, şu anda Başakşehir'de oynayan tecrübeli golcünün o dönem önünde oynayan Necati, Baros, Sercan Yıldırım ve Elmander'in olması Mehmet Batdal'ı geri plana itiyordu.

VOLKAN PALA'NIN ÖNÜNDE KİMSE YOK

Belki de tarihinde forvet hattında bu kadar sıkıntı yaşamamış olan Galatasaray’da Volkan Pala’nın şans bulacak olması oyuncunun vitrine çıkması anlamında önemli bir gelişme olarak kaydediliyor. 21 Aralık 2015’te sarı kırmızılı kulüple profesyonel sözleşmeye imza atan Volkan Pala, Karşıyaka karşısında ilk resmi maçına çıkarken oyuncunun 2014-2015 sezonu Uefa Youth League kadrosunda yer alması Volkan’ı bir hayli değerli kılıyor. 1,86 boyundaki yetenekli forvetin Milli Takımın U-16,17,18,19 takımlarında mücadele etmesi gözlerden kaçmazken, Volkan’ın en büyük şansının önünde Elmander, Drogba ve Burak Yılmaz gibi golcülerin olmaması genç forvetin kendisini gösterme anlamında ayağına kadar gelen fırsatı değerlendirmesi gerektiği yorumları yapılıyor. 

CHEDJOU VOLKAN PALA'YA SERT GİRMİŞ OYUNCUNUN KAŞI PATLAMIŞTI



Geçtiğimiz günlerde antrenmanda Aurelien Chedjou ile sert bir mücadeleye giren Volkan Pala’ya Burak Yılmaz ve Sneijder gibi futbolcular sahip çıkarken, Kamerunlu stoperin “Artist bu” sözleri hafızalarda kazınmıştı.

CHEDJOU -  VOLKAN PALA GERGİNLİĞİ İÇİN TIKLAYINIZ

VOLKAN PALA KİMDİR?

Doğum Yeri: Bakırköy
Doğum Tarihi: 24 Şubat 1987
Sözleşme Başlangıç Tarihi: 21 Aralık 2015
Sözleşme Bitiş Tarihi: 31 Mayıs 2018

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.