F. Bahçe ve G. Saray'a savaşacak yeni bir cephe çıktı!

Aralarındaki gerginliğin son dönemde zirveye çıktığı ezeli rakipler, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın arasında şimdi de 'Şampiyonlar Ligi' girdi.

GALATASARAY'A INFANTINO'DAN MEKTUP GELDİ

G.Saray'ın çarşamba akşamı F.Bahçe'ye savaş ilan ettiği "Şike konusunda gerçekler" açıklamasında önemli bir detay vardı. Sarı-Kırmızılı yönetim, Şampiyonlar Ligi gruplarına G.Saray'ın katılacağını, UEFA'dan kulübe yazı geldiğini vurguladı. Açıklamada "G.Saray Futbol Takımı, kendisine UEFA’dan gönderilen yazı doğrultusunda, gruplara doğrudan katılarak Türkiye’yi Şampiyonlar Ligi’nde bu yıl da onurla temsil edecektir. Bundan da kimsenin şüphesi olmasın" ifadeleri kullanıldı.

"O YAZIYA GÜVENMEYİN"

F.Bahçeli avukatlar ise G.Saray'a "O yazıya güvenme uyarısı" yaptı. Sarı-Lacivertli hukukçular, UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino imzalı mektubun sadece formaliteden ibaret olduğunu belirtip, "3 Temmuz 2011 sürecinde aynı mektup F.Bahçe'ye de geldi. Ancak sonuçta Şampiyonlar Ligi'ne elinde davet mektubu olmasına rağmen F.Bahçe değil, Trabzonspor gitti. G.Saray'ın elinde Infantino imzalı mektup olması da Şampiyonlar Ligi'ne kesin katılacağı anlamına gelmez" dedi.

"TEDBİR KARARI ÇIKARSA FENERBAHÇE GİDER"

Sarı-Lacivertli hukukçular, Şampiyonlar Ligi'ne F.Bahçe'nin mi yoksa G.Saray'ın mı direkt gruplardan katılacağının ise gelecek haftadan önce belirlenmesinin mümkün olmadığının altını çizdi. 3 Temmuz'da İsviçre Federal Mahkemesi'ndeki duruşmaya dikkat çeken hukukçular, "Mahkemeden tedbir kararı çıkarsa G.Saray'ın elindeki mektuba rağmen Şampiyonlar Ligi'ne F.Bahçe gider. O mektup, G.Saray'ın gruplara direkt katılmasına yetmez" vurgusu yaptı.

İHTİMALLER NELER?

Bugün itibariyle G.Saray Şampiyonlar Ligi'ne direkt grup, Beşiktaş 3. ön eleme turundan katılıyor. Avrupa Ligi'ne ise Trabzon Play-Off'tan, Karabük 3., Bursa da 2. ön elemeden itibaren katılıyor. F.Bahçe'nin İFM'ye başvurusu kabul edilirse Sarı-Lacivertliler, Şampiyonlar Ligi gruplarına direkt gidecek. G.Saray 2 ön eleme oynamak zorunda kalacak. Beşiktaş ise Şampiyonlar Ligi yerine Trabzon ve Karabük ile birlikte Avrupa Ligi'ne gidecek. Bursa Avrupa dışında kalır. CAS, Sivas ve Eskişehir'in başvurusunu kabul ederse işler daha da karışır.

ŞU AN OLUŞAN DURUM

ŞL direkt G.SARAY
ŞL 3. ön eleme BEŞİKTAŞ
AL Play-Off TRABZON
AL 3. ön eleme KARABÜK
AL 2. ön eleme BURSA

3 TEMMUZ İHTİMALİ

ŞL direkt F.BAHÇE
ŞL 3. ön eleme G.SARAY
AL Play-Off BEŞİKTAŞ
AL 3. ön eleme TRABZON
AL 2. ön eleme KARABÜK

CAS İHTİMALİ

ŞL direkt F.BAHÇE
ŞL 3. ön eleme G.SARAY
AL Play-Off BEŞİKTAŞ
AL 3. ön eleme SİVAS
AL 2. ön eleme ESKİŞEHİR