Mustafa Denizli'den transfer açıklaması

Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Akhisar Belediyespor maçı sonrasında açıklamalarda bulundu. Kurt hoca, Kasımpaşa'lı futbolcu Ryan Donk hakkında da konuştu.

Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında Türk Telekom Arena Stadı'nda Akhisar Belediyespor'u 3-2 mağlup eden Galatasaray'da teknik direktör Mustafa Denizli, karşılaşma sonrasında yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu. Denizli, 90 dakikayı değerlendirirken, "Önemliden daha fazla bir önemi var bu maçın. Çok önemli bir 3 puan. Oyunda zaman zaman çok iyi işler yaptık. Kalemizde gördüğümüz iki gol, Galatasaray olarak bizim aksiyonlarıyla hareketleriyle bu golü nasıl yedik demeyelim. Oyun çok kolaya geldi, zaman oldu çok zora geldi. Akhisar bizi, birçok pozisyonda da biz kendimizi zorladık. Bize çok yakın bir rakiple oynayıp kazanmak çok iyi bir iş." sözlerini sarf etti.

"ZOR BİR 90 DAKİKA GERİDE KALDI"

Denizli, "Saha içerisinde çok şey değişecek. Bu çok değişen şey ile bizim ileriye daha iyi bakmamıza yarayacak. Biz futbolcularımızla bunu aşmaya kararlıyız. Bugün zaman zaman çok iyi işler yaptık. Bazılarını gole çeviremedik. Bir 90 dakikayı zor da olsa geride bıraktık." şeklinde konuştu.

"TARAFTARIMIZ BİZİ OYUNUN İÇİNE ÇEKTİ"

Taraftar hakkında değerlendirme yapan kurt hoca, "Türkiye'de özellikle 2 tane hadise çok önemli. Bir, tribüne gelen taraftarı takım oynayarak gol atarak oyuna çeker bu işin doğal kısmıdır biz bugün doğal kısmını başardık. 3. golü bulduktan sonra tribünümüz bizi oyuna dahil etti. Bugün birbirimizi oyun içine çektik. Bu çok güzel. Gün gelecek onlar bizi oyunun içine çekecek, gün gelecek biz onları oyunun içine çekeceğiz. Bu böyle gidecek." ifadelerini kullandı.

"YEDİĞİMİZDEN FAZLA GOL ATACAĞIZ"

Mustafa Denizli, basın toplantısında da gazetecilerin sorularını yanıtladı. Denizli, Galatasaray'ın çok gol yediği yönündeki soruya "Teknik adamlık felsefem başladığımdan beri yediğimizden fazla gol atmaya kurulu. Yediğimiz goller bizim için düşünülmesi gereken konular ama bunları telafi etme şansımız var." şeklinde cevap verdi.

"YÜRÜYEBİLİR 18 KİŞİMİZ VAR"

Semih'in sağ kanatta oynaması ile ilgili ise "Bütün teknik adamlar ben dahil, hem kendi takımına göre hem de rakibine göre yapar değişiklikleri. Ben 90 dakikanın şartlarını değerlendiririm. Önce Chedjou'yu sağa çekmeyi düşündüm. İyi bir cevap alamadım onun için Semih'i oraya kaydırdım. Neticede oradan gelen atakların bir futbolcuya bağlı olması mümkün değildir. Takımın sorunudur. Biz de pozisyonlar bulduk ama değerlendiremedik. Telafi edilir. Ancak yürüyebilir, devam edebilir 18 kişi vardı kadromuzda. 19 kişi olsaydı çıkamazdık.

Benim görevim futbolcularımın yanında olmak verdiğim kararlarla. Oynadığı zaman da oynamadığı zamanda. Hava toplarından bahsettim. Sabri bizim hava toplarında en etkili oyuncularımız arasında değil.

Bu süreçte yapabileceklerimizi burada hayata geçirip devam etmek. O süreçle ilgili çalışmalarımızı yapıyoruz ve ben yönetime bu çalışmalarımızı iletiyorum. Takımımızın bütün koşullarını önümüze koyarak hata yapmadan değerlendirmek durumundayız." açıklamalarında bulundu.

Mustafa Denizli, "Takımı yöneten gözeten insan olarak, oyunun ilk yarısında da ikinci yarısında da burada istek olarak diğer maçlara göre daha üstün olduğumuzu söyleyebiliriz. Takıma inandığım için, futbolculara inandığım için buradayım. Devam edeceğim. Bu yolda giderken inenler, binenler olacaktır. Bu futbolun doğasında var. Takımların doğasında var." dedi.

DONK TRANSFERİ HAKKINDA...

Donk transferi hakkında gelen bir soru üzerine kurt hoca, "Ben bir takım şeyleri yönetimle başkanla paylaşıyorum. Transferin çok mahrem bir şey olduğunu. Transferler ancak imzaya dönüşürse gerçekleşir. Bu konuyla ilgili bir şey söylemem mümkün değil. Birçok alternatif düşüncelerimiz var. Bunlardan hangileri gerçekleşecek onları bilemiyorum ama yönetimimizin bu konuda çok sağlıklı adımlar attığını biliyorum." şeklinde yanıtladı.