Mustafa Denizli imzayı attı kasadan paralar çıktı

Hamza Hamzaoğlu döneminde FFP kriterleri sebebiyle transfere yanaşmayan Galatasaray yönetimi Mustafa Denizli'ye 4,5 milyon dolar verdi.

Sezon başında FFP krizi sebebiyle Hamza Hamzaoğlu’na yatırım yapmayan ve transferde ezeli rakiplerinin bir hayli gerisinde kalan Galatasaray Kulübü, dün tecrübeli teknik adam Mustafa Denizli ile yeni sözleşmeye imza attı. Hamza Hamzaoğlu’nun 500 bin Euro’ya anlaştığı sarı kırmızılı ekibin kasasından Denizli için 4,5 milyon dolar çıkarken, kurt teknik adama Galatasaray’ı şampiyon yapması halinde 500 bin dolar da ek ücret ödenecek.

HANİ FİNANSAL FAİR PLAY VARDI?

Geçtiğimiz ay kurmaylarıyla beraber UEFA’ya çıkarma yapan ve FFP dayatmasından bir hayli korkan Galatasaray kulübünün Mustafa Denizli hamlesi ve hocaya ödeyeceği para camia içerisinde tartışmalara yol açarken, Hamza Hamzaoğlu döneminde oluşturulan “UEFA’dan ceza alacağız, transfer yapmamız çok zor” algısı da sorgulanmaya başlandı. Mustafa Denizli için 4,5 milyon doları gözden çıkaran Dursun Aydın Özbek yönetimi daha önce Sabri Sarıoğlu’nun sözleşmesini 4,800 bin, Umut Bulut’un ise 1,850 bin TL’den uzatarak FFP krizinin sanıldığı gibi kötü boyutlarda olmadığını gösterdi. Bu iki futbolcuya maç başı ücreti olarak toplamda 60 bin TL ödeyecek olan Özbek’in devre arası transfer sezonunda takıma takviye yapacağı ve Mustafa Denizli’yi bu konuda ikna ettiği belirtildi.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.