Monaco-Fenerbahçe maçında UEFA'dan skandal

Monaco-Fenerbahçe maçında Portekizli hakem Dias'ın skandal kararları yetmezmiş gibi UEFA da önemli bir skandalın altına imza attı.

Şampiyonlar Ligi'nde Fenerbahçe'nin kaderini belirleyecek Monaco maçında yine enteresan işler oldu. Mücadelenin Portekizli hakemi Dias, yaptığı bariz hatalarla Fenerbahçe'nin kaderi ile oynadı.

Sarı-Lacivertli ekibin yediği ilk gol öncesi Ozan Tufan'a yapılan faulu es geçen Dias, ikinci yarının başlarında skor 2-1 Monaco lehine iken Fenerbahçe'nin net bir penaltısını daha es geçti. Portekizli hakem, pozisyonun devamında Van der Wiel'in ceza alanı içerisinde düşürülmesine de seyirci kalmadı.

Gecenin skandalları bununla kalmadı. UEFA, resmi sitesinden yaptığı canlı anlatımda karşılaşmanın ikinci yarısı ile ilgili tek bir paylaşım bile yapmadı. Öyle ki canlı skor ekranında dakikalar ilerlemesine rağmen, ilk yarının skoru olan "2-0" ekranda tutuldu.

Hem hakem Dias'ın kararları hem de UEFA'nın resmi sitesinden yaptığı bu fahiş hata Fenerbahçe taraftarından çok büyük tepki aldı.

Bu hatanın ardından UEFA hatayı düzeltmek yerine geriden gelmeye devam etti ve Emenike'nin golünü yazarak skoru 2-1 yazdı ancak karşılaşmada çoktan 4. gol atılmıştı.