MHP'de Meral Akşener depremi
MHP'de teşkilatlarda Meral Akşener depremi yaşanıyor.
MHP'de Meral Akşener'i destekleyen teşkilatlar feshedildi. Daha önce de çok sayıda teşkilatın tasfiye edildiği MHP'de bu durum devam ediyor. MHP Kavaklıdere, Köyceğiz ve Ortaca ilçe teşkilatlarının, genel merkez kararıyla feshedildiği bildirildi.
"AKŞENER'İ DESTEKLEDİĞİMİZ İÇİN ALINMIŞ BİR KARAR"
MHP Kavaklıdere İlçe Başkanı Ümit Alper, MHP merkez yönetiminin aldığı karara ilişkin yaptığı açıklamada, kongre sürecinde genel başkanlığa adaylığını açıklayan Meral Akşener'i desteklemeleri nedeniyle bu kararın alındığını iddia etti. Fesih kararının kendileri için sürpriz olmadığını belirten Alper, kendisinden sonra göreve atanacak yönetime şimdiden "hayırlı olsun" dileğinde bulundu.
"SEÇİMLERDE İKİNCİ PARTİ OLDUK"
Alper, "Tüm seçimlerde en iyi bir şekilde dimdik mücadelemizi verdik, iktidar partisine ve büyükşehir etkisine rağmen seçimlerde ikinci parti olduk. Gün geldi partiyi temsilcisiz bırakmamak adına belediye başkan adayı da olduk. Görev yaptığımız süre boyunca partimizle ilgili doğru olduğuna inandığımızı cesaretle her makama aktardık." dedi.
İKİ İLÇE DAHA FESHEDİLDİ
MHP'de ayrıca Kavaklıdere teşkilatıyla birlikte Köyceğiz ve Ortaca ilçe teşkilatları da MHP yönetiminin kararıyla feshedildi.
MUĞLA'DA GENİŞ TASFİYE
Kentte daha önce de MHP'nin Bodrum, Milas, Yatağan, Ula, Menteşe, Dalaman ve Seydikemer ilçe teşkilatları feshedilmişti.
MHP’DE SÜREÇ NASIL İŞLEMİŞTİ?
3 Mart 2015 tarihinde MHP en son olağan kurultayı 11. Olağan Kongre'yi yaptı ve Devlet Bahçeli yeniden genel başkanlığa seçildi. 30 Kasım 2015 tarihinde ise 1 Kasım seçimlerinde MHP'den milletvekili adayı gösterilmeyen Meral Akşener, olağanüstü kurultay çağrısı yaptı. Bu çağrının ardından 10 Ocak 2016’da Devlet Bahçeli, partisinin kongre tarihini 18 Mart 2018 olarak açıkladı. Devlet Bahçeli’ye karşı birlikte hareket eden muhalif isimler ise 15 Ocak 2016 günü, 547 delegenin olağanüstü kurultay için verdiği imzaları MHP Genel Merkezi’ne teslim etti. Bu gelişmenin ardından muhalif isimler ‘Kurultay Çağrı Heyeti’ oluşturarak, partinin olağanüstü kurultaya götürülmesi talebiyle Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesinde dava açtı. 12 Şubat tarihinde de davanın hazırlık tutanakları MHP Genel Merkezi’ne ulaştı. Tutanağın ulaşmasının ardından parti yönetimi 17 Şubat’ta Ankara 2. Sulh Hukuk Mahkemesi'nden süre istedi. Tüm bu gelişmelerin üzerine 24 Şubat tarihinde Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ aday olmak için istifa etti. 8 Nisan tarihinde ise Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi, muhaliflerin başvurusunu değerlendirerek olağanüstü kurultay talebine olumlu yanıt verdi. MHP yönetimi de mahkeme kararını Yargıtay'a taşımış ancak Yargıtay da Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin kararını onaylamıştı. Bu gelişmelerin ardından MHP yönetimi de karşı atağa geçerek 10 Temmuz tarihinde olağanüstü seçimli kurultaya partinin götürüleceğini açıklamıştı. Çağrı Heyeti tüzük kurultayını toplamak için 19 Haziran 2016 tarihini belirledi ancak MHP yönetimi bu kurultayı tanımadıklarını ifade etti.
Daha sonra 15 Temmuz darbe girişiminin ardından MHP'deki muhaliflerin bu girişimi beklemeye alınmıştı.