MHP Hazine yardımını deprem bölgesine bağışladı!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hazine yardımını deprem bölgesine bağışladığını açıkladı. Bahçeli, "Hazine yardımının 3 katı düzeyindeki kısmından vazgeçmeye varız herkesi duyarlı olmaya davet ediyoruz." dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin MYK ve MDK toplantısında konuştu.

Bahçeli'nin konuşmasından satır başları şöyle:

MHP ve Cumhur İttifakı, 14 Mayıs Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerine tam olarak hazırdır, başarmaya da kararlıdır. Bizim başarımız mazlumların umudu demektir. Ülkemizin yükselişi demektir. MHP ve Cumhur İttifakı milli bağımsızlığın gücü, birlik ve kardeşliğin güvenliğidir. Türkiye'miz siyasi ve stratejik mahiyeti, tarihi nitelikte olan aynı zamanda sürekli akış halinde olan bir sürecin bir güzergahın tam ortasındadır.

Bir yanda Cumhuriyet'in 100 yılına yaklaşırken bu yıl dönümünün demokrasinin imkanıyla perçinlemenin çabasındayız. Aslı astarı olmayan tüm ithamlara rağmen devlet üzerine düşen görevleri bir plan ve program çerçevesinde yerine getirmiştir.

Bir yıl içinde depreme dayanıklı konutların teslimi yapılacak. Felaketin gölgesinde yapılacak bir seçim için geri sayım başlamıştır. Bir an evvel seçimleri yapıp ülkemizin ana sorunlarına eğilmek, deprem bölgesine kilitlenmek asıl gayemizdir. Türkiye'nin kaybedecek 1 saniyesi bile yoktur. Gecikmeye, ağırdan almaya hakkımız yoktur. Bizim derdimiz Türkiye'nin kısa sürede derlenip toparlanmaktır.

Türkiye'miz siyasi ve stratejik mahiyeti, tarihi nitelikte olan aynı zamanda sürekli akış halinde olan bir sürecin bir güzergahın tam ortasındadır. Bir yanda Cumhuriyet'in 100 yılına yaklaşırken bu yıl dönümünün demokrasinin imkanıyla perçinlemenin çabasındayız.

Anayasa Mahkemesi'ne sert tepki

AYM verdiği kararla yine safını belli etmiştir. Bu hukuk skandalı olarak alınacak karardır. Bu karara oy veren mahkeme yeleri vicdanların sözünü değil ihanetin sözünü dinlemiştir. Anayasa Mahkemesinin HDP ile aldığı karar iflah olmaz gaflettir. AYM terör örgütünün arka bahçesi olmuştur. AYM, HDP'ye hazinenin kapısını açmıştır.

Hazine yardımı çağrısı

14 Mayıs'taki seçimler için siyasi partilere ödenen 3 kat fazla ödeneğin depremden etkilenen 11 ilimize ve depremzede vatandaşlarımıza aktarılması düşünülmelidir. MHP, böyle bir feragate gönüllüdür, diğer siyasi partilerden aynı hassasiyeti ümit etmektedir. Hazine yardımının 3 katı düzeyindeki kısmından vazgeçmeye varız herkesi duyarlı olmaya davet ediyoruz.