Melo Aydınus gerginliğinden nemalananlar var!

Galatasaray Akhisar maçında yaşanan Felipe Melo Fırat Aydınus küfürleşmesi spor kamuoyunu bir hayli meşgul etti.

Levent GÜLTEKİN / AjansHaber

6 GOLLÜ GALİBİYET UNUTULDU

Cumartesi günü Galatasaray’ın 6 gollü galibiyeti sarı kırmızılı ekibe moral verirken ezeli rakibi Fenerbahçe’yi de baskı altına aldı.Oynanan iyi futboldan ziyade maç içerisinde yaşanan hakem Fırat Aydınus - Melo gerginliği bir anda spor basınında gündem oluşturdu.Melo’nun rakibine yaptığı bir faulden sonra Fırat Aydınus’la münakaşaya girmesi ve Aydınus’un ağzından çıkan küfürler spor camiasında bomba etkisi yaptı.

YÖNETİM KONUYA DEĞİNDİ FAKAT ÜZERİNE GİTMEDİ

Maçtan sonra Galatasaray cephesinden konuyla ilgili açıklamalar gelse de bu açıklamalar genelde tansiyon yükseltici değil orta yolu bulma anlamındaydı.Galatasaray Sportif A.Ş Genel Müdürü Lutfi Arıboğan "Maç sırasında tribünden seyrettiğim için göremedim. Değerli hakem Fırat Aydınus'un sosyal medyaya yansıdığı gibi bir söylemi olmuş mudur bilmiyorum. Olmaması gerektiğini düşünüyorum. Uzun yıllardır tanıdığımız, bildiğimiz bir hakemdir. Olamayacağını düşünüyorum, fazla yorum yapmak istemiyorum” yorumunu yaparken, Şükrü Ergün ise "Bu insani bir olay. Herkes tepkili anında ağzından böyle bir şey kaçırabilir. Fakat bunun hiç olmamış gibi bir kılıfa uydurulmaya çalışılması daha vahim. Hakemin ne söylediği son derece açık, gözüküyor. Bunu anlamak için de dudak okuma uzmanı olmaya gerek yok. Hepimiz Türkçe konuşuyoruz ve bu ülkede yaşıyoruz. Baktığımız zaman da söyleneni görüyoruz. Bunu kıvırmaya, yokmuş gibi davranmaya gerek yok. Hiç yakışmıyor" dedi.

MELO DA ÖNEMSEMEDİ MHK’NİN NOTU BELLİ OLDU

Son olarak Melo da olayların büyütülmemesi gerektiğini twitter üzerinden yazarken, MHK’nin Fırat Aydınus’a verdiği notta ortaya çıktı.Kurul tecrübeli hakeme 8,2 verdi.

SON HAFTALARA GİRİLİRKEN DİKKAT ETMEK GEREK

Yaşanan bu talihsiz olaylardan sonra futbol severlerde genel kanı şu şekilde oluştu; futbolun içinde hakemin futbolcuya, futbolcunun hakeme hatta takım arkadaşlarının yeri geldiğinde bir birlerine küfür ve hakaret savurduğu bir oyunda Aydınus Melo kargaşasının üzerine giden bir takım spor medyası ve sosyal medya, Süper Ligin son haftalarına girilirken kaos ortamında yapılan ve yazılan yorumlara daha fazla dikkat etmesi gerektiğini düşünüyor.Aksi takdirde Süper Lig bu kargaşa ve karmaşayla bitmez!