KYK 2. Yedek Yurt Yerleştirme sonuçları E Devlet üzerinden açıklandı

Üniversite eğitimine şehir dışında devam eden öğrencilerin başvuruda bulundukları kyk yurt yerleştirme işlemlerinin 2. yedek yurt sonuçları e devlet uygulaması üzerinden açıklandı.

Üniverisitelerin açılmasına az bir süre kala Kredi Yurtlar Kurumu bünyesinde bulunan öğrenci yurtlarına öğrenci yerleştirme işlemleri tüm hızı ile devam ediyor. Geçiğimiz ay KYK yurt başvurıu sonuçlarının açıklanmasından sonra yurlara yerleşemeyen öğrenciler için yedek yerleştimeler devam ediyor. Öğrenciler 17 Eylül'de açıklanan 2. Yedek sonuçlarını kredi yurtlar kurumunun resmi internet sitesi kyk.gov.tr T.C. Kimlik numarası ve şifreleriyle giriş yaparak ya da e devlet kyk başvuru sorgulama uygulamasına giriş yaparak öğrenebilecekler. Kredi yurtlar kurumundan yapılan açıklamaya göre, 2. yedek yerleştimede de yerleşemeyen öğrenciler için 3. bir yerleştirme daha yapılacak.

ÜÇÜNCÜ YERLEŞTİRME "22 EYLÜL" DE

Yurt başvuru yapan öğrencilerin heyecanlı bekleyişleri bugün sona erdi. Şehirdışından gelen öğrencilerin barınma ihtiyaçlarını devlet tarafından karşılayan kurum olan kredi yurtlar kurumu her yıl binlerce öğrenciye hizmet veriyor. Üniversite sonuçlarının açıklanmasından sonra önem kazanan yurt başvuruları sonuçlarının açıklanması sonrasında yerleşemeyen adaylar için yedek yerleştirme işlemlerine Eylül ayının başında başlandı. 3 dönem halinde yapılacağı açıklanan yedek yerleştirme işlemlerinin  2. si 17 Eylül tarihinde açıklandı. Sonuçların açıklanması sonrası yine yerleşemeyen adaylara 3. şans olacak olan 3. yerleştirme işlemi 22 Eylül'de gerçekleşecek.

SONUÇLAR "E DEVLET"DEN ÖĞRENİLECEK

KYK 2. Yedek yurt yerleştirme sonuçlarının açıklanmasından sonra daha önce yurt başavurusu yapmış ama yerleşememiş öğrenciler kendilerine yurt çıkıp çıkmadığı ile ilgili sorgulamayı Kredi Yurtlar Kurumu'nun internet sitesinden öğrenebilecekleri gibi E Devlet uygulaması www.turkiye.gov.tr kyk-yurt-basvuru-sorgulama kullanıcı girişi yaparak da öğrenebilecekler.

YEDEK YERLEŞTİRMELER DEVAM EDECEK

Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada 3Yedek yerleştirme işleminde de yurda yerleşemeyen öğrenciler için belli aralıklarla yerleştirme işleminin devam edeceği belirtildi.

KONTENJANLARDA ARTIŞ YAŞANDI

Yükseköğretim de eğitim gören öğrencilerin en önemli sorunları arasında yer alan barınma sorununda yeni gelişmeler yaşanıyor. Edinilen bilgiye göre, 81 ilde hizmet veren Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun (KYK) yurtlarının sayısı artılırıyor. Darbe girişi sonrasında Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) bağlı olduğu tespit edilen yurtların KYK'ye devredilmesi sonucunda yurt kontenjanlarında artış olacağı gündeme geldi. Basında yer alan habelere göre, Hazine ve Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne devredilen 109 FETÖ'cü yurttan uygun olanlar değerlendirilerek KYK'nin kullanımına verilmesi planlandığı belirtiliyor. Bu uygulama ile yaklaşık 400 bin olan yatak kapasitesinin 500 bini aşacağı düşünülüyor.

YURT KAYITLARI E DEVLET'TEN YAPILACAK

Yedek yerleştirme sonucunda yurda yerleşen öğrenciler kayıt yaptırmak için E Devlet uygulamasına giriş yapılarak e hizmetler bölümünden kayıt işlemlerini gerçekleştirecekler. E Devlet üzerinden kayıt yaptırmak için öncelikle E Devlet şifresinin olması gerekiyor. E Devlet şifresi olmayan öğrenciler şifreyi bulundukları bölgede bulunan herhangi bir PTT şubesine giderek Nüfus cüzdanı ibraz ederek 2 TL karşısında alabilirler.Kayıt işleminin tamamlanmasından sonra 150-260 TL arasında olan yurt ücretini yatırmaları gerekiyor. Bu ücretin yatmasından sonra yurt kaydı tamamlanıyor ve öğrenci artık yerleştiği yurtta kalabiliyor.