Kocaman'dan kalan her şeyi ıskartaya çıkaracak

Kulüpte kendi düzenini oturmak isteyen Ersun Yanal Fenerbahçe tarihine damga vurmak istiyor.

1.“DAM­GA­MI VUR­MA­LI­YIM”

Er­sun Ya­nal’ın der­di pa­ra de­ğil. Ku­lüp­te­ki Ay­kut Ko­ca­man’dan ka­lan dü­ze­ni ar­tık de­ğiş­tir­mek ve ken­di sis­te­mi­ni oturt­mak. Hat­ta bu­nu açık­ça bel­li eden “Fe­ner­bah­çe’yi şam­pi­yon yap­tım ama dam­ga­mı tam ola­rak vu­ra­ma­dım” cüm­le­si­ni ku­ru­yor. “Dam­ga vur­mak”tan kas­tı, ta­ma­men ken­di dü­ze­nini oturt­mak.

2.İS­MA­İL KAR­TAL SE­Vİ­Lİ­YOR

Ya­nal’ın ka­fa­sın­da­ki de­ği­şim, Sa­man­dı­ra’da­ki per­so­nel­den baş­lı­yor, ku­lü­be­ye ka­dar uza­nı­yor! Yar­dım­cı an­tre­nör­ler de, ida­ri ça­lı­şan­lar da bu­na da­hil! İs­ma­il Kar­tal fut­bol­cu­lar ta­ra­fın­dan çok se­vi­li­yor. Ku­lü­be ya­kın kay­nak­lar­dan al­dı­ğım bil­gi­le­re gö­re, Kar­tal hem tek­nik yö­nüy­le hem de ara bu­lu­cu ro­lüy­le, yö­ne­tim­den fut­bol­cu­la­ra ka­dar bü­yük say­gı ve sev­gi ka­zan­mış du­rum­da. Şah­si ka­na­atim ­de ay­nı yön­de. Ay­rı­ca İs­ma­il Kar­tal, tri­bün­le­rin de sev­di­ği bir isim. Za­ten Ya­nal da Kar­tal hak­kın­da ke­sin ko­nuş­mu­yor. Ya­ni Kar­tal’ın, ken­di is­te­ği dı­şın­da ay­rıl­ma­sı zor. Fa­kat di­ğer tüm tek­nik ve ida­ri isim­le­rin du­ru­mu so­ru işa­re­ti. Ne var ki sağ­lık eki­bin­den ile­ti­şim eki­bi­ne ka­dar, gru­bun bu isim­le­ri de kriz se­zon­la­rı­nı ba­şa­rıy­la at­lat­mak­ta bü­yük pay sa­hi­biydi.

3.YIL­DI­RIM DÜ­ZE­Nİ BOZ­MAZ

Baş­kan Aziz Yıl­dı­rım ile Ya­nal, ön­ce­lik­le iş­te bu de­ği­şim üze­rin­de fark­lı fi­kir­le­re sa­hip. Yıl­dı­rım, iyi gi­den dü­ze­nin bo­zul­ma­sı ta­raf­ta­rı de­ğil. Bu ara­da Baş­kan’ın, mah­ke­me sü­re­ci de tam ola­rak net­leş­me­di. Ha­pis­ha­ne­ye dö­nüp dön­me­ye­ce­ği, ye­ni­den yar­gı­la­nıp yar­gı­lan­ma­ya­ca­ğı ke­sin­leş­me­di­ğin­den, ye­ni söz­leş­me için ma­sa­ya res­mi ola­rak otu­rul­mu­yor.

4.SO­ĞUK FUT­BOL­CU­LAR VAR

Ya­nal’ın yap­ma­yı plan­la­dı­ğı di­ğer de­ği­şim, fut­bol­cu kad­ro­sun­da. Yaş or­ta­la­ma­sı dü­şü­rü­le­cek. Bu ara­da ba­zı sür­priz ve bü­yük isim­ler Ya­nal’ın as­la plan­la­rı ara­sın­da yer al­mı­yor. Hat­ta bu isim­ler­le ara­sın­da­ki so­ğuk­luk bü­yü­müş du­rum­da. Li­gin bit­me­si­ne yi­ne de 3 haf­ta kal­dı­ğın­dan şim­di o bü­yük isim­le­ri yaz­ma­ya­lım. Za­ma­nı gel­di­ğin­de pay­la­şa­lım. Ta­kım­da, Ya­nal’ın aşı­rı oto­ri­ter ol­du­ğu­nu dü­şü­nen­ler var. Bu dü­şün­ce­le­ri­ni yö­ne­tim de bi­li­yor!

5.YA­NAL TA­RAF­TA­RI CA­NER!

Tam ter­si, Ya­nal’ı çok se­ven fut­bol­cu­lar da var. On­la­rın ba­şı­nı, Ma­ni­sa’dan es­ki öğ­ren­ci­si Ca­ner Er­kin çe­ki­yor. Ca­ner’in söz­leş­me­si so­na er­di ve ye­ni mu­ka­ve­le ya­pıl­ma­dı. Bu ara­da İngilizler baş­ta ol­mak üze­re Av­ru­pa ta­kım­la­rı pe­şin­de. Sı­zan ha­ber­le­re gö­re, Fe­ner­bah­çe’de kal­ma­yı çok is­te­yen Ca­ner de Ya­nal’ın du­ru­mu­nu me­rak­la bek­li­yor ve ye­ni söz­leş­me­si­ne bi­raz da bu­na gö­re yön ve­re­cek.

6.“SÖZ­LEŞ­MEM SÜ­RÜ­YOR”

Er­sun ho­ca bir­kaç gün ön­ce dost­la­rıy­la bu­luş­tu. Bu soh­bet­te şu ifa­de­le­ri kul­lan­dı: “Be­nim Fe­ner­bah­çe ile söz­leş­mem henüz bit­me­di. Li­gin bi­ti­mi­ne 3 haf­ta da­ha var. Se­zon so­nu­na ka­dar Fe­ner­bah­çe’nin tek­nik di­rek­tö­rü­yüm. Ge­le­cek­te ne ola­ca­ğı­nı dü­şün­mü­yo­rum. Söz­leş­me için, lig bi­tin­ce ma­sa­ya otu­ra­ca­ğız.”

7.İKİ İH­Tİ­MAL DE SI­CAK...

Ne var ki Ya­nal as­lın­da bu an­lat­tı­ğı ka­dar ra­hat de­ğil. Ken­di­si­ne gö­re ye­ni se­zon plan­la­rı ya­pı­yor. Şam­pi­yon­luk en bü­yük ko­zu. An­cak her­kes bi­lir ki, ta­kım­da Baş­kan Aziz Yıl­dı­rım’ın bü­yük ağır­lı­ğı var­dır ve şam­pi­yon­luk­la­ra hep o da im­za at­mış­tır. Ya­ni Ya­nal’ın plan­la­rı sek­te­ye uğ­ra­ya­bi­lir ya da Ya­nal’ın o po­li­tik yö­nü ağır ba­sa­bi­lir ve im­za­lar her ­şe­ye rağ­men atı­la­bi­lir. Bu mu­ka­ve­le olur­sa, yi­ne 1 yıl­lık­tan öte­ye de git­mez.