Klas golcü Galatasaray'a mı geliyor?

Premier Lig ekibi Tottenham'ın golcü futbolcusu Adebayor için Galatasaray iddiası gecikmedi.

Daily Express gazetesinde yer alan habere göre Galatasaray devre arasında, Tottenham Teknik Direktörü Mauricio Pochettino’nun gözden çıkardığı Emmanuel Adebayor’u transfer etmek istiyor. Haberde sarı kırmızılı ekibin Muslera ve Sneijder’ı ara transferde elden çıkarmak istediği ve bu iki ismin yerine yüksek profilli bir oyuncunun transfer edilmesi için çalışmalara başladığı belirtiliyor. İddiaya göre de listenin ilk sırasında Tottenham’dan Adebayor var. 30 yaşındaki golcünün senelik 4.8 milyon pound talep etmesi bekleniyor.

Sezona takımın as forveti olarak başlayan Adebayor, sonrasında yerini Soldado ve Harry Kane’e kaptırdı. Togolu golcünün kendi taraftarına yönelik yaptığı, “Kendi evimizde ıslıklanıyoruz. Ben deplasmanda oynamayı tercih ederim” açıklaması da büyük tepki toplamıştı.

İngiltere’de bu yönde haberler çıksa da ekonomik yönden pek iyi günler geçirmeyen Galatasaray, ara transferi hareketli geçirmeyecek. Sneijder ve Muslera gibi isimler de yaptıkları açıklamalarla takımda kalma isteklerini dile getirmişlerdi.

Öte yandan eğer Adebayor Türkiye'ye gelirse ilginç de bir durum yaşanacak. Fenerbahçe Emenike, Sow ve Webo, Beşiktaş Demba Ba ve Trabzonspor da Waris ve Yatabare gibi Afrikalı forvetlere sahip. Dört büyüklerden Afrikalı golcüye sahip olmayan tek takım ise Galatasaray.