'Kılıçdaroğlu liderlik koltuğunu inceyle başlattı'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yalova Milletvekili Muharrem İnce’ye özel görev verdi. İnce oy potansiyelinin yüksek olduğu bölgelerde partinin seçim kampanyalarını kendisi yürütecek. Peki, CHP’nin bu hamlesi ne kadar doğru, 7 Haziran seçimlerine etkisi ne olur?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Doğu Marmara, Trakya ve Batı Karadeniz’deki bazı illerde seçim çalışmalarını o bölgelerde kendisinden çok oy alan Yalova Milletvekili Muharrem İnce’ye devretmesi kamuoyunda ses getirdi. Eski CHP milletvekili Şahin Mengü, Kılıçdaroğlu’nun 7 Haziran seçimlerinden önce belli bölgelerde böyle bir hamlenin seçimlere olumlu yansıyacağını söyledi.

Eski CHP milletvekili Şahin Mengü, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Yalova Milletvekili Muharrem İnce’ye yüklediği özel görevi AjansHaber’e değerlendirdi:

“BAŞARILI BİR HAMLE”

CHP 7 Haziran 2015 seçimlerinde oluşturduğu vaatlerle ve uyguladığı seçim yöntemleriyle beni şaşırttı. İyi bir seçim süreci karnesi ortaya koymaya devam ediyor. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Yalova Milletvekili İnce’ye bireysel oy potansiyelinin yüksek olduğu bölgelerde seçim kampanyasını yürütmesini istemesi ve böyle bir hamle ile seçmenler üzerinde ılımlı bir etki ihtimalini CHP’ye sunmasını başarılı buluyorum.

“PARTİNİN BEKASI AMAÇLI BİR YAKLAŞIM”

Kamuoyu tarafından belki farklı bir algı oluşturulabilir. Çünkü Muharrem İnce CHP’den genel başkan adayı olmuştu. Bu da tabi Kılıçdaroğlu’nun rakibi olduğu anlamına geliyor. Ancak siyasetçilerin aynı parti içerisinde statü olarak birbirlerine yönelik hamleleri partinin bekası için yapılmış ataklardır. Böyle yaklaşımların yapıcı olduğu unutulmamalıdır.

“KILIÇDAROĞLU’NUN İNCE HAMLESİ GERÇEKÇİ”

Kılıçdaroğlu’nun liderlik vasfını arka planda tutarak seçimlere gerçekçi yaklaşan bir profil izlemesi makul bir karar olmuş. Çünkü İnce’nin, Trakya, Doğu Marmara ve Batı Karadeniz gibi bölgelerde oy potansiyelinin yüksek olduğu ve bölge halkı tarafından sevildiğini parti de çok iyi biliyor. O nedenle partinin aldığı karar 7 Haziran seçimlerine de ılımlı yansıyabilir.

“ELEŞTİRİLERİN PERDE ARKASINDA…”

Antalya’daki Kılıçdaroğlu konuşmasını Deniz Baykal gerçekleştirdiğinde bu fazla bir eleştiri almıştı. Çünkü partiye yıllarca emek vermiş bir ismi yeniden genel başkan statüsüne uygun olan bir konuşmayı Kılıçdaroğlu’nun Deniz Baykal’ın yapmasını istemesi yüzeysel açıdan bakıldığında demokratik olarak başarılIdır. Ancak eleştirilerin nedeni bu hamlenin perde arkasında yatan sorunlarda dolayı gerçekleşti.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.