Gençlerbirliği 0-1 Fenerbahçe

Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında Gençlerbirliği deplasmanına konuk olan Fenerbahçe, rakibine pozisyon vermediği maçtan 1-0'lık galibiyetle ayrıldı ve maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu.

Gerekeni yaptılar!

Fenerbahçe, bu sezon iki kez teknik adam değişikliğine giden ve 6 maçtır galibiyete hasret kalan Gençlerbirliği deplasmanında yine "gerekeni yaptı", 1-0'la 3 puanı alıp, zirve yarışını sürdürdü.

Maç boyunca oyunu düşük tempoda tutan Pereira'nın öğrencileri bu sezon 6. kez 1-0'lık skorla 3 puana ulaştı ve maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu..

İkinci yarıda önemli pozisyonları Fernandao ve Mehmet Topal'la değerlendiremeyen Kanarya, takım oyunu anlamında ise vasat bir görüntü çizdi.

Hopf son anda çeldi!

7. dakikada Nani'nin sol kanattan ortasında Fernandao kafayı vurdu, kaleci Hopf son anda kornere çeldi. Hopf'tan güzel kurtarış!

Bu pozisyondan sonra adeta iki takım da 'Bitse de gitsek' moduna geçti. Maçta tempo iyice düştü.

Güzel orta, güzel kafa!

34'te Fernandao'nun golüyle Fenerbahçe, Gençlerbirliği karşısında 1-0 öne geçti.

Sağ kanattan Lazar Markovic'in yaptığı ortaya arka direkte kafayı vuran Brezilyalı, bu golle ligde ilk kez bir deplasman maçında ağları bulmuş oldu.

Golden sonra Pereira'nın öğrencileri, zaten düşük olan tempoyu daha da aşağıya çekti ve oyunu iyice yavaşlattı.

İlk yarı 1-0 sona erdi.

İkinci yarı da, ilk 45 dakika gibi düşük tempoda başladı.

İlk 20 dakika pozisyon bile olmadı.

Bu goller kaçmaz!

67'de Fenerbahçe'de Mehmet Topal inanılmaz bir gol kaçırdı.

Sağ kanattan kullanılan kornerde, karambolün ardından top arka direkte bomboş kalan Mehmet Topal'ın önüne düştü ancak Topal'ın ters ayağıyla dokunuşu yan ağlarda kaldı.

Bir dakika sonra Hasan Ali'nin ceza alanı içinde soldan çıkardığı topa arka direkte Fernandao dokunamadı.

Hemen ardından sağdan Nani'nin ortasında Fernandao'nun şutunu son anda Hopf çıkardı. Adeta 3 dakikada 3 gol kaçtı.

Geri kalan bölümde de önemli bir pozisyon olmadı ve Fenerbahçe belki de çok farklı kazanabileceği bir maçtan 1-0'lık galibiyetle döndü.