Derbinin "Adın'ı" koydu

Süper Lig'in 9. haftası dev bir mücadeleye sahne oldu. Türk futbolun iki devi Fenerbahçe ile Galatasaray kozlarını Kadıköy'de paylaştı.

Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında Ülker Stadyumu Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde Fenerbahçe ezeli rakibi Galatasaray'ı konuk etti. Karşılaşma 1-1'lik skorla sona erdi. Alınan bu sonucun ardından sarı - lacivertliler puanını 18 yaparken, Galatasaray da 18 puana ulaştı.

Ligin bir sonraki haftasında Fenerbahçe deplasmanda Osmanlıspor ile karşılaşacak. Galatasaray sahasında Eskişehirspor'u ağırlayacak. Maçta sarı kart göreb Wesley Sneijder cezalı duruma düştüğü için bu müsabakada oynayamayacak

PERERİA'DAN YALNIZ BİR DEĞİŞİKLİK


Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray'la oynadıkları derbi maçta tek değişiklilik yaparak takımını sahaya sürdü. Portekizli teknik adam, Ülker Stadı'nda oynanan derbinin ilk 11'inde, UEFA Avrupa Ligi'ndeki Ajax maçına göre sadece kalede değişiklik yaptı.

VAN PERSİE TEK FORVET


Avrupa maçlarında Fabiano Ribeiro, ligde ise Volkan Demirel'i oynatan Pereira, bu uygulamasına derbi maçta da devam etti. Kalede Volkan Demirel'e şans veren Portekizli teknik adam savunma dörtlüsünü Gökhan Gönül, Simon Kjaer, Abdoulaye Ba, Caner Erkin şeklinde oluşturdu. Derbide savunmanın önünde Mehmet Topal ile Josef de Souza oynadı. Kanatlarda Lazar Markovic ile Luis Nani'ye formayı veren Pereira, forvet arkasında ise yine Diego Ribas'a şans tanıdı. Hollandalı futbolcu Robin van Persie ise sarı-lacivertlilerin tek forveti olarak sahaya çıktı.

FERNANDAO YEDEK SOYUNDU


Ajax maçında sonradan oyuna girerek 89. dakikada attığı golle takımına galibiyeti getiren Jose Fernandao ise yine yedek kulübesinde bekledi. Fernandao'nun dışında Fabiano Ribeiro, Michal Kadlec, Şener Özbayraklı, Raul Meireles, Ozan Tufan ve Alper Potuk da yedek kulübesinde maça başladı.

GÖKHAN LİGDE İLK KEZ


Sezon başında geçirdiği sakatlık nedeniyle yaklaşık 1,5 ay sahalardan uzak kalan ve daha sonra formasını Şener Özbayraklı'ya kaptıran Gökhan Gönül, bu sezon ilk kez bir lig maçında forma giydi.

Toplam 14 maç aradan sonra hafta içi UEFA Avrupa Ligi'nde Ajax karşısında 90 dakika sahada kalan Gökhan Gönül, ligde de formayı kaptırmadı. Ajax maçında gösterdiği performansla UEFA Avrupa Ligi'nin 3. maçlarında haftanın oyuncusu seçilen Gökhan, derbide ilk 11'de sahaya çıkarak 8 maç aradan sonra ligde formasına kavuştu.

HAMZAOĞLU KADROYU BOZMADI


Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasındaki derbi maçında Fenerbahçe'ye konuk olan Galatasaray'ın kadrosunda değişiklik olmadı. Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2-1 kazanılan Benfica karşılaşmasının 11'inde değişiklik yapmayarak takımını Fenerbahçe karşısına çıkardı.

Sarı-kırmızılı ekibin derbi ilk 11'i, Muslera, Sabri Sarıoğlu, Chedjou, Hakan Balta, Carole, Bilal Kısa, Selçuk İnan, Yasin Öztekin, Sneijder, Podolski ve Umut Bulut şeklinde oldu. Galatasaray'ın yedeklerinde ise Cenk Gönen, Jose Rodriguez, Burak Yılmaz, Sinan Gümüş, Semih Kaya, Olcan Adın ve Jason Denayer yer aldı.

FENERBAHÇE ETKİLİ BAŞLADI


Seyircisinin desteğini arkasına alan Fenerbahçe maça baskılı başladı. Kanatları etkili kullanan sarı lacivertliler özellikle sağ kanattan yapılan ortalarla rakip kaleye geldi. Luis Nani, Gökhan Gönül, Caner Erkin ve Lazar Markovic hızlı ataklarla Galatasaray'ı yordu. İlk yarım saatin ardından baskıyı kıran Galatasaray, Sabri Sarıoğlu ile sağ kanattan gelse de topu Umut Bulut ile buluşturamadı.

DİEGO KANARYA OLDU


Fenerbahçe golü 37'deBrezilyalı oyuncusu Diego Ribas ile buldu. Sağ kanatt topu taşıyan Gökhan'ın penaltı noktası yakınlarına ortasında Muslera, Van Persie'den önce topu uzandı ve topu çeldi. Ceza yayında boşta kalan topa Diego çok sert vurarak fileleri havalandırdı.

GOL SONRASI SAHA GERİLDİ


Mücadele oynanırken, Hollandalı oyuncu Van Persie'nin yapılan ortadan önce ofsayt pozisyonunda olduğu tartışmaları geldi. Fenerbahçe'de Diego, gol sevinci sırasında köşe bayrağını tekmelediği için, Galatasaray'da Hakan Balta ise atak öncesindeki hakemin kararına itirazları nedeniyle sarı kart gördü.

CAROLE OLCAN DEĞİŞİKLİĞİ


Sarı-kırmızılılarda Lionel Carole, 40. dakikada sakatlanırken yerini Olcan Adın'a bıraktı. Wesley Sneijder de son dakikalarda sedyeyle oyun alanı kenarına götürülürken tedavisinin ardından ikinci devrede oyunda kaldı. İlk devre sonunda soyunma odasına galip giden taraf 1-0'lık skorla Fenerbahçe oldu.

İKİNCİ YARI DÜŞÜK TEMPODA BAŞLADI


İkinci yarı, ilk yarıya oranla daha düşük bir tempoda oynanırken mücadele daha çok orta alan mücadelesi şeklinde geçti. 60. dakikaya kadar kontrolde giden maç sonrası Hamza Hamzaoğlu Burak Yılmaz hamlesini yaptı. Umut Bulut'un yerine Burak Yılmaz oyuna girdi.

MUSLERA CİMBOM'U İPTEN ALDI


Sarı-lacivertlilerde 63. dakikada Van Persie - Fernandao değişiklği yapıldı. Bunun hemen sağ sonrasında Fernandao'nun başlattığı atak golü getiriyordu. Fenerbahçe'nin Sırp oyuncusu Lazar Markovic, ikinci devrenin en net pozisyonuna girdi. Ceza alanı içinde topla buluşan Nani'nin hafif sol çaprazdaki Markovic'e pasında Markovic'in plase vuruşunu Muslera son anda kornere çeldi.

GALATASARAY'DAN PENALTI İTİRAZI


Galatasaray gol için yüklenmeye başladı. Sarı-kırmızılılar savunmada açıklar vermeye başlarken, rakip kalede bir de penaltı pozisyonu yakaladı. Sneijder'in ceza alanına ara pasında Burak topa hareketlendi ve Kjaer'den sıyrılmak isterken yerde kalınca penaltı bekledi ama hakem oyunu devam ettirdi.

Hamza Hamzaoğlu bu kez Sinan Gümüş'ü oyuna almaya karar verdi. 79'da Podolski'nin yerine Sinan Kadıköy'de şans buldu. Vitor Pereira da aynı dakikada Diego'nun yerine Raul Meireles'i aldı.

HAMZAOĞLU'NUN OLCAH HAMLESİ GOL GETİRDİ


Galatasaray golü Carole'nin yerine giren Olcan Adın ile buldu. Sol kanattan paslaşılarak kullanılan köşe vuruşunda Sneijder, Selçuk'un kendisine geri gönderdiği topu ceza alanına gönderdi. Kale sahası içinde Olcan topa yükselip yakın mesafeden kafa vuruşuyla Volkan'ı mağlup etti.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Kadıköy'deki dev derbi 1-1 sonuçlandı.