İsyan etti, 4 maçı piyasaya çıkardı! Eğer bu hatalar olmasaydı...

Fenerbahçe teknik direktörü Vitor Pereira hakem hatalarına dikkat çekti.

Fenerbahçe'de haftalardır eleştiri bombardımanına tutulan Vitor Pereira, Beşiktaş-Kasımpaşa maçının ardından isyan bayrağını çekti. Ligde hakem hatalarının doğrudan puan tablosuna yansıdığını belirten Portekizli çalıştırıcı, teknik ekibiyle yaptığı değerlendirmelerde bu durumdan yakındı.

Pereira, “Hakemler de insan, elbette onlar da hata yapabilirler. Fakat yapılan hataların birçok maçta direkt sonuca etki eden, skoru değiştiren hatalar olması rahatsızlık verici. Türkiye’de hakemler üzerinde çok ciddi bir baskı var. Televizyonda saatlerce hakemler konuşuluyor. Fakat bunlara karşı bir önlem alınmıyor. Tüm bunlar baskıyı çok arttırıyor ve hakem hataları ligin kaderine etki ediyor” diye konuştu.

‘MAĞDUR EDİLDİK’

Çok kritik maçlarda çok kritik hatalar yapıldığını düşünen Pereira, bu durumun zirve yarışındaki rakiplerinin lehine geliştiğini düşünüyor. Galatasaray’ın Başakşehir ve Trabzonspor maçlarına, Beşiktaş’ın ise kendileriyle oynadığı derbiye ve son olarak Kasımpaşa maçına dikkat çeken Pereira, “Ligde hakemler tarafından mağdur edilen başka takımlar da var. Biz de bunlardan bir tanesiyiz. Rakiplerimizin lehine gelişen hakem hataları ortada. Herkes beni eleştiriyor ama kimse hakemleri konuşmuyor. Herkes beni eleştirmekten olanı biteni görmüyor. Hakemler doğru düzgün maç yönetseydi zirvede yalnızdık” ifadelerini kullandı.

‘PENALTILARIMIZ VERİLMİYOR’

Vitor Pereira, hakem hatalarının kendileri ve rakiplerinin kırılma dönemlerinde yapıldığını düşünüyor. Kadıköy’de koparacak pozisyondayken, birçok maçın verilmeyen penaltılar nedeniyle zora girdiğini belirten Pereira, “Skoru garantiye alabileceğimiz anlardaki ters kararlar takıma olumsuz yansıyor” diyerek topu hakemlere attı. Pereira’nın “penaltımız verilmedi” sözleriyle Antalya, Bursa, Akhisar ve Osmanlı maçlarını kast ettiği belirtildi.

PEREİRA'NIN DİKKAT ÇEKTİĞİ MAÇLAR

BAŞAKŞEHIR-GALATASARAY:

Serkan Tokat, 77. dakikada Podolski’nin topu elle düzeltmesine penaltı çaldı. 1-0 öne geçen G.Saray, 84’te Umut’un golüyle maçı 2-0 kazandı.

TRABZONSPOR-GALATASARAY:

61. dakikada Cüneyt Çakır, Denayer’in elinden dönen topta penaltıyı ‘es’ geçti. G.Saray maçı, 82. dakikada Mbia’nın kendi kalesine attığı golle 1-0 kazandı.

BEŞİKTAŞ-FENERBAHÇE:

3-2 Beşiktaş’ın kazandığı maçta Ersan Gülüm’ün golü ofsayttı. Aynı Ersan’ın çift sarıdan atılmaması tartışma konusu olmuştu. Gomez’in golden önce Alves’i çektiği ekranlara yansımıştı. Beşiktaş, Persie’nin golünde Volkan’ın topu çizgiden çevirdiği itirazını yapmış, Şener’in Gomez’i çekmesine de penaltı beklemişti.

BEŞİKTAŞ-KASIMPAŞA:

Kartal 3-2 yenik durumdayken, Cüneyt Çakır 90+3’te peş peşe hatalı kararların ardından bir de evlere şenlik penaltı çalmış, maç 3-3 berabere bitmişti.