İşte kulüplerimizin devre arasında takıma katmak istediği futbolcular

Beşiktaş'ta sponsor sorunu baş gösterirken, Galatasaray arayış içerisinde.Fenerbahçe'yse sessizliğini koruyor.

Levent GÜLTEKİN / AjansHaber
 

ÖNCE BEŞİKTAŞ

Ara transfer dönemi açıldı. Tüm Avrupa’da olduğu gibi Türkiye’de de kulüplerimiz gerekli bölgelere gerekli takviyeleri yapma telaşında. Devre arası transfer sirkülasyonunu en fazla yaşayan takımlarımızın başında Beşiktaş ve Galatasaray geliyor. Siyah-beyazlı kulüp, yaklaşık beş futbolcu transfer edecek. Bunlar sırasıyla stoper, sol bek, sağ bek, orta saha ve on numara olacak.7 Ocak’ta start verilecek olan transfer sezonunda; Beşiktaş’ın adı Lescott, Ronaldinho, Pizarro, Tarık Çamdal gibi isimlerle anılıyor. Dün çıkan haberlerde, Ronaldinho’nun siyah-beyazlılara imza attığı yönünde bilgiler vardı. Yönetim, oyuncunun menajeri olan Assis’le bir araya geldi ve para konusunda anlaşmaya varıldı. Futbolcunun maliyeti 6 milyon euro fakat Beşiktaş kulübü, bu parayı ödeme konusunda sponsorlarıyla sorun yaşıyor.




SESSİZ ATIN ÇİFTESİ FENERBAHÇE

Fenerbahçe’de ise genelde sessizlik hâkim. Takımdaki hava, olumlu yönde seyrediyor. Ersun Yanal da yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamalarda, transfere gerek olmadığını ifade etti. Ezeli rakibi Galatasaray’la olan sekiz puanlık fark, sarı-lacivertlileri transfer anlamında yatırım yapmaya yönlendirmiyor. Buna rağmen son gelen bilgilere göre; Aziz Yıldırım’ın “10 numara” arayışında olduğu, bunun için de Diego için nabız yokladığı belirtildi. Diğer taraftan Diego’nun alternatiflerine de göz atan Yıldırım’ın, bir yandan da Chelsea’nin yıldızı Juan Mata’nın peşinde olduğu öğrenildi.




ÜNAL AYSAL YERLİ PİYASADAN VAZGEÇTİ, LEJYONER PEŞİNDE!

Galatasaray ise Beşiktaş’la beraber ara transfer döneminde en fazla hareketlilik yaşayan takım. İlk transfer, Brezilyalı sol bek Telles’le geçekleşti. Bu transferin yanında Ünal Aysal, Mancini’ye bir stoper ve bir sağ açık alacak. Ayrıca Mancini’nin isteğine göre takıma genç, gelecek vaat eden futbolcular da kazandırılacak. Tarık Çamdal, Serdar Gürler, Hakan Çalhanoğlu, Tolgay Arslan, İzet Hajrovic bunlardan birkaçı. Stoper adayı ise herkesin bildiği gibi Rhodolfo. 28 yaşındaki futbolcu 1,93 boyunda. Stil olarak tek hamleli ve Lugano tarzını anımsatan Brezilyalı futbolcu, S.Paulo’nun oyuncusu. Geçtiğimiz sezon Gremio’ya kiralık olarak verilen Rhodolfo, mavi siyahlılarda lig ikinciliği yaşadı. Bu transfer için daha önce Juventus’un zemin yokladığı fakat İtalyan ekibin transferi sonlandıramadığı yazıldı. Gelen son bilgilere göre; 5 milyon eurodan kapıyı açan S.Paulo kulüp yetkilileri, şu an 3 milyon euroya kadar inmiş durumda. Galatasaray’a gelecek futbolcular bu şekildeyken gidecekler de belli oldu gibi. Amrabat, Premier Lig ekiplerinden haber bekliyor. Büyük bir ihtimal Hull City ile söz kesildi. Dany ise Karabükspor’a gitti bile. Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas da bu haberi doğruladı. Riera meselesi ise biraz karışık. İspanyol futbolcunun sözleşmesine göre, 10 maç daha oynarsa 1 yıl daha takımda kalacak. Oyuncudan kurtulmak isteyen Galatasaray’a hiçbir kulüp teklif götürmedi. La Liga ekiplerinden Villar Real Riera’ya talip olsa da oyuncuya verilen yıllık miktar, İspanyol kulüp için çok ütopik.




TRABZONSPOR, EN AZ 2 TRANSFER YAPACAK

Trabzonspor’da Antalyaspor maçından sonra deprem yaşanmıştı. Teknik direktör Mustafa Akçay önce istifa etmiş, daha sonra ikna edilip görevde kalmıştı. Öyle görünüyor ki devre arası transfer sezonunu Fenerbahçe’den daha hareketli geçirecekleri belli oldu. Bordo mavililer mutlaka bir forvet alacak. Bunun yanında bir orta sahaya da ihtiyacı olan Trabzonspor, Janko ve Alanzinho ile bağlarını koparacak. Orta saha için Sissoko ile temaslarını sürdüren İbrahim Hacısomanoğlu, forvet için Cenk Tosun ve Gomis’in peşinde.