İşte İsmail Kartal'ın derbi 11'i

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın Galatasaray maçında nasıl bir savunma kurgusu belirleyeceği merak ediliyor.

BEKİR, KARTAL'I ZOR DURUMDA BIRAKTI

Torku Konyaspor maçında kırmızı kart gören Bekir İrtegün'ün Galatasaray maçında forma giyemeyecek olması Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'ı zor durumda bıraktı. Kartal, Bekir'in atılmasından sonra Konya maçında yaptığı değişikliklerle bir anlamda derbinin sinyalini de vermiş oldu. Ancak "Orada rakip Konya, burada rakip G.Saray. Konya maçında çözümü saha içinde aradı, şimdi başlarken hamle yapma şansı var" diyenler çok. Biz de İsmail Kartal'ın derbideki "stoper tercihlerini" kaleme aldık.

MEIRELES Mİ, DIEGO MU?

Kartal, Torku Konyaspor maçındaki gibi stoperi Mehmet Topal- Kadlec ikilisinden oluşturabilir. Mehmet Topal'dan boşalan ön liberoya da Selçuk Şahin'i koyar. Çünkü yabancı kontenjanı İsmail Kartal'ın seçimlerini etkileyecek. Ön liberoda Meireles'i tercih ederse bu kez büyük ihtimalle Diego Ribas'ı kulübeye çekecek. Tecrübeli hoca Diego'yu da sahaya sürmek isterse Kuyt, Sow, Webo, Emenike'den ikisini de yanında oturtacak.

İLERİ UÇTAN TAVİZ VERECEK

İsmail Kartal stoperde Alves-Kadlec ikilisini tercih ederse, iki yabancı hakkını burada kullanacağı için diğer üç ismi Meireles, Diego, Kuyt, Webo, Sow ve Emenike'den seçecek. Yani bunlardan 3'ü kulübeye gidecek. Elbette bu hesaplar Emre'nin derbiye yetişememe ve oyuncuların milli maçlardan 'sağlam' gelmesi ihtimaline göre yapılıyor. Takımdaki bir başka stoper Serdar Kemal'lı bir derbi kadrosu ise çok zor bir ihtimal.