İşte Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin kilit noktaları

Spor Toto Süper Lig’de şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe ile Beşiktaş karşılaşmasının galibi ev sahibi takım oldu.  

Spor Toto Süper Lig’de şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe ile Beşiktaş 23. haftanın kapanış maçında karşılaştı. Mücadele Fenerbahçe’nin 2-0’lık üstünlüğüyle sona erdi. Fenerbahçe’ye galibiyeti getiren golleri 3.dakikada Volkan Şen ve 82. dakikada Nani attı. Fenerbahçe bu skorla 1 maç eksiği olan Beşiktaş’tan liderliği devraldı. Peki, Fenerbahçe’ye galibiyeti getiren taktik planlar nelerdi?

Fenerbahçe’nin derbi galibiyetini AjansHaber’e değerlendiren Spor Yazarı Ahmet Çakır, “Eski Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, maçtan önce çok güzel bir uzman değerlendirmesi yaptı. Beşiktaş’ın en iyi tarafının orta sahasının ve oradan hücuma geçişlerdeki etkinlikleri olduğunu biliyorduk dedi ve oyun planını da bunu engellemek için yapmıştık dedi. Dün akşamki maçta da Pereira’nın yaptığı oydu. Hem orta sahanın savunmacı oyuncuları Mehmet Topal ve Souza ile orayı garantiye alırken, Diego ile Alper’e de şans verip orta alanın ileriye doğru oynayabilme becerisini de düşünmüştü ve aşağı yukarı bu oldu maçta.” dedi.

Spor Yazarı Ahmet Çakır, Fenerbahçe’nin galibiyetini AjansHaber’e şöyle değerlendirdi:

MAÇIN KİLİT NOKTASI FENERBAHÇE’NİN PLANI

Eski Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, maçtan önce çok güzel bir uzman değerlendirmesi yaptı. Beşiktaş’ın en iyi tarafının orta sahasının ve oradan hücuma geçişlerdeki etkinlikleri olduğunu biliyorduk dedi ve oyun planını da bunu engellemek için yapmıştık dedi. Dün akşamki maçta da Pereira’nın yaptığı oydu. Hem orta sahanın savunmacı oyuncuları Mehmet Topal ve Souza ile orayı garantiye alırken, Diego ile Alper’e de şans verip orta alanın ileriye doğru oynayabilme becerisini de düşünmüştü ve aşağı yukarı bu oldu maçta.

“BEŞİKTAŞ POZİSYONLARI DEĞERLENDİREMEYİNCE…”

Maçta ilk dakikalarda gelen gol de bir çalışmanın ürünüydü. Fenerbahçe zaten ilk dakikalarda golü bulduğunda sonrasında baş edilmesi kolay olmayan bir ekip hüviyetinde, bu sezon kolay kolay gol yemeyen bir takım.  Beşiktaş, maçı kendi lehine çevirecek pozisyonları 45 ile 60. dakikalar arasında buldu. Beşiktaş takımı pozisyonları değerlendirme becerisi gösteremeyince, Fenerbahçe sayılı çıkışlarından birinde 2. golü buldu ve maçı bitirdi.

“BEŞİKTAŞ’IN GOLCÜLERİ İYİ GÜNÜNDE DEĞİLDİ”

Beşiktaş’ta golcülerin de iyi gününde olmayışı çok etkiledi. Oyuna sonradan giren Cenk Tosun’un da Quaresma’nın pasında atamadığı pozisyon gol olsa en azından son dakikalara 1 puan için umutlu girebilirdi. Fenerbahçe’nin hesaplarının tutmasının yanında Beşiktaş’ın golcülerinin de beceri eksikliği eklenince Fenerbahçe’nin istediği sonuç çıktı maçtan.

“GOL ATABİLECEK BİR OYUNCUNUN BOŞ BIRAKILMASI DEFANSIN ZAFİYETİ”

Cüneyt Çakır’ın golden önce çaldığı faul kararının çok konuşulmasından yana değilim. Verilebilirdi veya verilmeyebilirdi ama orada önemli olan Fenerbahçe’nin onu gol yapabilecek şekilde çalışmış olmasıydı. Gol atabilecek bir oyuncunun boş bırakılmış olması defansın büyük bir zafiyeti. Bunlar üzerinde durulması gerekir yoksa aynı noktaya varıyorsunuz.

“PEREİRA’NIN HESAPLARININ TUTTUĞU BİR KARŞILAŞMA OLDU”

Fenerbahçe Teknik Direktörü Pereira, 60.dakikadan sonra kendi inandığı düzene dönme konusunda çok belirgin bir hamle yaptı. O dakikada hem Alper’i hem Diego’yu oyundan almak, ‘bundan sonra oyunu tutacağız’ mesajı verdi.  Pereira’nın hesaplarının tuttuğu, Şenol Güneş’in hem oyun taktiği hem de oyuncu değişikliği konusunda bir adım geri kaldığı bir karşılaşma olarak değerlendirilebilir.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.