İşte Bülent Yıldırım'ın derbi notu

Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynanan derbide düdük çalan ve kararlarıyla çok eleştirilen Bülent Yıldırım'ın gözlemci notu belli oldu.

İLHAMİ KAPLAN, YILDIRIM'I YETERLİ BULDU

Hürriyet'in haberine göre, Fenerbahçe'nin 2-0 galip geldiği maçın ardından Beşiktaş cephesinin büyük tepki gösterdiği hakem Bülent Yıldırım, gözlemci İlhami Kaplan'dan 'iyi, verimli performans' anlamına gelen 8.2 not aldı.

Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinde, skor ve futbol kadar hakem Bülent Yıldırım'ın yönetimi de çok konuşuldu. Yorumculuk yapan eski hakemlerin neredeyse tamamı Yıldırım'ın başarısız olduğu görüşünü savundu. Maç sonrası Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın yerden yere vurduğu hakem Bülent Yıldırım'ın gözlemci İlhami Kaplan'dan kaç puan aldığı kamuoyunda merak konusu oldu.

Derbi maçın gözlemcisi Kaplan, Yıldırım'a 8.2 not verdi. Bu, 'iyi, verimli performans' anlamına geliyor. Yani, gözlemci İlhami Kaplan hakem Bülent Yıldırım'ın performansını yeterli buldu. Dolayısıyla Yıldırım'ın Merkez Hakem Kurulu tarafından dinlendirilmesi gibi bir durum söz konusu değil.

NOTLAR VE KARŞILIKLARI

9.0-10 Mükemmel performans (Eksiksiz)
8.5-8.9 Çok iyi (Çok beğenilen performans)
8.0-8.4 İyi (Verimli performans)
7.5-7.9 Tatmin edici (Geliştirilmesi gereken noktalar var)
7.0-7.4 Vasat performans (Beklentilerin altında)
6.0-6.9 Zayıf performans (Oldukça yetersiz)
5.0-5.9 Çok zayıf performans (Kabul edilemez)