İsmail Kartal'ın taklit ettiği hoca ortaya çıktı!

Ligde en son Galatasaray derbisini kaybeden İsmail Kartal, İspanyol teknik adamla beraber aynı sistemi uyguluyor.

LİGDE EN SON GALATASARAY'A KAYBETTİLER

Kanarya'nın bu sezon bileğini bükmek bir hayli zor. Ligde son olarak Galatasaray'a yenilen sarı- lacivertliler ardından oynadığı 13 maçta sahadan boynu bükük ayrılmadı. Kupada da Kayserispor'a mağlup olduktan sonra 5 mücadelede rakiplerine geçit vermedi. Avrupa futbolunu çok yakından takip eden Fenerbahçe'nin teknik direktörü İsmail Kartal, 'yenilmezlik formülünü' Manchester City'nin tecrübeli çalıştırıcısı Manuel Pellegrini'den aldı. 'Merdiven sistemini' kullanan sarı-lacivertli ekipte sistemin en önemli parçası Raul Meireles. Portekizli futbolcu tıpkı Manchester City'de Yaya Toure'nin yaptığı gibi ihtiyaç olan bölgeye kayarak 'tampon' oluşturuyor. Böylece rakibin bulduğu pozisyon sayısı minimuma iniyor.

SELÇUK ŞAHİN'İ ÇIKARDI

İsmail Kartal, Meireles'in olmadığı haftalarda bu önemli görevi Selçuk Şahin'e verdi. Tecrübeli orta saha oyuncusu da bu sorumluluğun altından başarıyla kalktı. Kartal sezon sonuna kadar bu sistemi geliştirerek uygulamaya devam etmeyi hedefliyor. Böylece 'merdivenleri' tek tek çıkarak 4. yıldıza ulaşmayı düşlüyor.

İSMAİL KARTAL BU SİSTEMİ DEVAM ETTİRECEK

Bu sistemde, ön libero çok farklı bir görev üstleniyor. Kanatları savunan ve hücum eden iki oyuncunun arasında deplase olarak, 'tampon bölge' oluşturuyor. Bu sayede sağda Kuyt'ı solda Sow veya Alper'i geçen rakip takım oyuncusu karşısında ön liberoyu buluyor. Böylece kanatlar tamamen kapanmış oluyor. Kartal'ın bu sisteme devam edeceği ve tam anlamıyla uygulandığında takımının yenilmez olacağına inandığı gelen bilgiler arasında.

SİSTEMİN MUCİDİ PELLEGRİNİ

Sistemin mucidi olan Manuel Pellegrini'nin çalıştırdığı Manchester City bir hayli 'kırıcı' olan İngiltere Ligi'nde 24 maçta sadece 3 mağlubiyet aldı. City, Avrupa'nın 1 numaralı arenası olan Şampiyonlar Ligi'nde de 2 kez yenildi ve gruptan çıkmayı başardı.