İsmail Kartal en fazla "10 hafta" kalır!

Fenerbahçe yeni teknik direktörünü İsmail Kartal olarak açıkladı ama sarı lacivertli camia bu senaryoyu 14 yıl önce yaşamıştı.

TARIŞILAN KARAR OLSA DA ORTADA BİR GERÇEK VAR

Ersun Yanal’ın istifasından sonra Fenerbahçe Kulübü yeni teknik direktörünü açıkladı. Sarı lacivertliler Aykut Kocaman ve Ersun Yanal döneminde Yardımcı Antrenör görevini üstlenen İsmail Kartal’ı teknik direktörlük koltuğuna oturttu. Aziz Yıldırım ve yönetim kurulunun aldığı bu kadar her ne kadar tartışılsa da ortada bir gerçek var ki Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörü İsmail Kartal oldu.

14 YIL ÖNCE...

Aziz Yıldırım’ın İsmail Kartal’ı teknik direktör yapması yıllar önce Oğuz Çetin operasyonunu hatırlatır cinstenti. 2001-2002 sezonunda Mustafa Denizli’nin koltuğunu devralan Werner Lorant’ın ertesi yıl başarısız olmasından sonra camiayı, kulübü, futbolcuları ve yönetimi çok iyi tanıyan Oğuz Çetin göreve getirilmişti. Mustafa Denizli ve Lorant’ın yardımcılığını yapan Çetin, bir anda Fenerbahçe’nin teknik direktörü olmuş sarı lacivertli takımın başında ilk maçına Göztepe karşısında boy göstermişti. Futbolculuk döneminde taraftarlar arasında “imparator” lakabı alan Oğuz Çetin, teknik direktör olarak tüm camianın onayını almış durumdaydı. Fakat evdeki hesap çarşıya uymamış, Oğuz Çetin ligde aldığı kötü sonuçlardan sonra görevini Tamer Güney’e bırakmıştı. Şimdilerde Azerbaycan’da Hazar takımını çalıştıran 51 yaşındaki çalıştırıcı Fenerbahçe’de teknik direktör olarak sadece 10 maça çıkmıştı.