Günü kurtar diye getirdikleri Terim'i günü kurtarıyor diye gönderdiler

Galatasaray, küme düşme hattına kadar indiği 2010/11 sezonunun sonunda büyük bir yeniden yapılanma operasyonuna gitmişti.

ÜNAL AYSAL'IN İLK İŞİ FUTBOLU FATİH TERİM'E EMANET ETMEK OLDU

Süper Lig'de 17 şampiyonluğu bulunan Galatasaray'ın hedefi, 20. şampiyonluğu kazanan ilk takım olmak ve 4. yıldızı takmaktı. Tüm planlamalar bu doğrultuda yapıldı ve Avrupa'dan uzak kalan takımdan pek çok oyuncuyla yollar ayrıldı. O dönem Türkiye'nin en formda ismi olan Selçuk İnan transfer edilirken; Muslera, Melo, Ujfalusi ve Eboue gibi oyuncularla da yabancı kalitesi arttırıldı. Sezon sonunda 18. şampiyonluğunu kazanan Galatasaray, yıllar sonra Şampiyonlar Ligi'ne de dönmüş oldu.

ŞAMPİYON DAHA DA GÜÇLENİYOR

Fatih Terim tarafından oluşturulan iskelet kadro 19. şampiyonluk yolunda ilerlerken, eksik bölgeler de Burak Yılmaz, Umut Bulut gibi isimlerle takviye edildi. Ligi başından itibaren lider götüren Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde de grubundan çıkma başarısı gösterdi.

ÇİLEKLER ARAYI BOZDU

Devre arasındaysa yönetimin isteğiyle takıma Didier Drogba ve Wesley Sneijder gibi büyük yıldızlar katıldı. Fatih Terim'le özdeşleşmiş ve Galatasaray'ı başarıya götüren 4-4-2 sisteminde yeri olmayan Sneijder, yönetim ve teknik heyet arasında soğuk rüzgarlar esmesine sebep olurken, defans bölgesinde yaşanan sorunlara rağmen kontenjanın Drogba için kullanılması da çok tartışıldı. Ancak sezon sonunda Fatih Terim'in takımı 19. şampiyonluğunu kazandı.

4. YILDIZA DOĞRU ADIM ADIM

Terim ve ekibi, göreve gelirken kendilerine gösterilen hedeflere bir bir ulaşıyordu. Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final gören takım, üst üste gelen iki şampiyonlukla da Fenerbahçe'yi geçmiş, 4. yıldıza yalnızca bir şampiyonluk kalmıştı. İki yıl önce düşme hattına kadar gerileyen kadro büyük oranda değişmiş, Galatasaray algısı farklılaşmıştı.

20'YE 1 KALA İŞLER DEĞİŞTİ

Bu sezonsa işler değişti. Real Madrid karşısındaki farklı mağlubiyet sonrası görevden alınan Terim'in yerine Mancini getirildi. Üst üste şampiyonluklar kazanarak 4. yıldızı takmak adına yapılan tüm plan ve programların üstü çizilerek takımı gençleştirme yoluna gidildi.

Fatih Terim'e gösterilen kısa vadede başarı ve üst üste üç şampiyonluk hedefi de böylece yerini uzun vadeli planlara ve gençleştirme operasyonuna bıraktı.

Fatih Terim'i günü kurtarmak için kadro kurmakla suçlayan Mancini, gençleştirme operasyonu kapsamında yönetime uzun bir transfer listesi verdi. Ancak gelinen noktada Galatasaray, yeni transferlerinden katkı alamadı. Ciddi bonservis bedelleri ödenerek alınan oyuncular çoğu maçta kadroya girme şansı bile bulamadı.

Ligde Fenerbahçe'nin puan kayıplarını değerlendiremeyen Galatasaray, ikinci sıradaki yerini de Beşiktaş'a kaptırırken; Şampiyonlar Ligi'nde de "Haddini bilmeden oynuyor" diye eleştirdiği Fatih Terim'i mumla aratan mücadelenin ardından Chelsea'ye elendi.