Hollanda'da puanlar paylaşıldı

Fenerbahçe, deplasmanda karşılaştığı Hollanda temsilcisi Ajax ile 0-0 berabere kaldı.

UEFA Avrupa Ligi A Grubu karşılaşmasında Fenerbahçe, Hollanda deplasmanında Ajax ile 0-0 berabere kaldı. Fenerbahçe bu sonuçla puanını 5'e yükseltti. 

KARŞILAŞMADAN KARELER | FOTO GALERİ

Fenerbahçe adına önceki maçlardan farklı bir tablo yoktu. Puan önemliydi ve Pereira da savunmayı ön planda tutuyordu. Son 10 dakika bambaşka bir maç oldu. Ama “Koca 80 dakika” şu şekilde geçti. Van Persie yalnızdı. Topla buluşamadığı için sadece pres yapabildi. Arkadan destek gelmeyince, bu baskının da anlamı olmadı. Topal ve Souza savunmaya çok yakın oynadı. Orta sahada Diego bu yüzden çaresiz kaldı. Nani bireysel oynayıp Alper de etkisiz kalınca, hücum anlamında yine beklenti karşılanamadı.

Kanatlardan ya da ilk yarının son dakikasında olduğu gibi duran toplardan fırsat arandı. 20. saniyede Volkan ve savunmanın anlaşmazlığı çok pahalıya mal oluyordu. 4’te Gökhan’ın taşıdığı atak tehlike yarattı. Birkaç dakika sonra bu sefer sol kanattan Hasan Ali ile daha tehlikeliydi sarı-lacivertliler. Ajax’ta 17’de Bazoer, tehlikeli alanda topla buluştu. Sahanın yıldızlarından Kjaer müthiş atağı kesti. El Ghazi 22 ve 23. dakikalarda Hasan Ali’yi iki kez geçip tehlike yarattı. Bu pozisyanlardan sonra da sakatlanıp çıkması, sarı-lacivertli savunmayı rahatlattı.

Volkan ile bambaşka

İki takım ilk yarının son dakikalarında net fırsatlar yakaladı. Hasan Ali’nin köşe vuruşunda, Souza bomboş pozisyonu kaçırdı. 45’de ise Fischer, Kjaer’i geçip Volkan ile karşı karşıya kaldı.
İkinci yarı Fernandao hamlesi geldi Pereira’dan. Etkisiz Nani’yi kenara aldı. 73’te az adamla yakalandı Ajax defansı ama 39’da olduğu gibi Diego yine tercihini yanlış kullandı. Bomboş durumdaki Gökhan’ı göremeyince büyük fırsat kaçtı.

Volkan Şen’in girmesi ile bambaşka bir 10 dakika oldu. Volkan’ın oyuna katılımı Alper’i de kendine getirdi. 82’de hazırladıkları net fırsatı Fernandao’nun bitirmesi şarttı. 90’da Ajax tehlikesini Volkan Demirel önledi. Deplasmandan puanla dönen sarı-lacivertliler son dakikalardaki oyunuyla üç puana çok yaklaşmıştı.

FENERBAHÇE GRUPTAN NASIL ÇIKAR?

AJAX MAÇI ÖNCESİNDE AMSTERDAM'DA OLAY