Hamza Hamzaoğlu'nun Fenerbahçe ve Beşiktaş planı ortaya çıktı

Galatasaray'ın başarılı çalıştırıcı Hamza Hamzoğlu ligin ikinci yarısında şampiyonluk yarışının daha fazla kızışacağını söyledi.

MESELE LİDERLİK DEĞİL ŞAMPİYONLUK

Bazı teknik adamlar sürekli zirvede olmayı, gazetelerde, ‘lider’ takım ve hocası olarak anılmayı isterler. Bazılarına göre ise mesele lider olmak değil, şampiyonluktur... İşte Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu ikinci kategorideki hoca sınıfına giriyor. Cesare Prandelli’den puan tablosundaki sıralama bakımından olmasa da futbol olarak kötü bir miras alan ancak takımın başına geçtikten sonra oynattığı pozitif futbolla taraflı, tarafsız herkesin takdirini kazanan Hamzaoğlu’nun yol haritasını Milliyet öğrendi.

Buna göre Hamza Hamzaoğlu’nun kurmayları göreve geldikleri günden bu yana nasıl lider olabilecekleri üzerinde her hafta çalışıyor, bir takım hesaplar yapıyorlar. Ancak Hamzaoğlu onlardan farklı düşünüyor.

LİDER TAKIM STRESLİ MAÇLAR OYNAR

Hamzaoğlu, ekibinde yer alan tek kıdemli isim Yıldırım Uran’ın geldikleri günden bu yana yaptığı tespitlere karşın konuyla ilgili olarak, “Benim için önemli olan son hafta lider olabilmek. Yoksa şu an için sıralama 4. veya 5. olmuşum önemli değil. Son hafta zirvede isem ben o zaman mutlu olurum. Ayrıca geriden gelen takım, psikolojik olarak avantajlıdır. Puan tablosunun zirvesinde yer alan takım ise bunu koruma refleksiyle stresli maçlar oynar. İşi arkadan gelen takıma göre her zaman daha zordur” değerlendirmesinde bulunuyor.

3.OLMAYI KESİNLİKLE SORUN YAPMIYOR

Sonuç olarak Galatasaray ligin ilk perdesini lider Fenerbahçe’nin 1 puan gerisinde, ikinci sıradaki Beşiktaş’ın ise averajla arkasında yer alıyor. Ancak sadece hoca olarak değil, karakteriyle de şimdiye kadar sağlam bir duruş sergileyen Hamzaoğlu için bu durum kesinlikle bir sorun oluşturmuyor. Çünkü sarı-kırmızılı teknik adam son düdük çaldığında puan tablosunda zirvede olmanın planlarını yapıyor.