Hamdi Yasaman'dan hisse satışı açıklaması

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Yasaman, "A Grubu hisse satılması söz konusu değil, B Grubu hisse satışı yönünde bir incelememiz bulunuyor" dedi.

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Hamdi Yasaman, hisse  satışıyla ilgili inceleme ve değerlendirme yaptıklarını söyledi.

Hamdi Yasaman, yaptığı açıklamada, sarı-kırmızılı  kulübün hisse satışına gitme yönünde çalışmaları olduğunu ancak henüz bunun  kesinleşmediğini belirtti. Yasaman, "A Grubu hisse satılması diye bir şey söz  konusu değil. Zaten bu hisseler satılamaz. Bizim B Grubu hisse satışı yönünde bir  incelememiz bulunuyor" dedi.

Galatasaray Sportif AŞ'de son yapılan sermaye artırımına katılmayan  hissedarların rüçhan haklarından kaynaklanan ve kulübün almak zorunda kaldığı  yüzde 17'lik bir hisse olduğunu aktaran Yasaman, şunları söyledi: "Zaten şu an kesin bir karar vermiş değiliz. Sadece inceleme ve  araştırmalar yapıp, hukuken fikir alıyoruz. Son sermaye artırımında kullanılmayan  rüçhan haklarından kulübün almak zorunda olduğu hisseler mevcut. Yüzde 17  oranındaki bu hisseleri almak zorunda kaldık. Şimdi bu hisseleri geri satmak  istiyoruz. Mecburen aldığımız ve o zaman bize mali külfet getiren bu hisselerden  şimdi bir kaynak yaratmaya çabalıyoruz. Özellikle de kongre üyelerimizin bunu  almasını istiyoruz. Böyle bir imkan var ve bu kaynağı kullanabilir miyiz diye  düşünüyoruz."

Çalışmalarla ilgili, A Grubu hisse satışı olacağı şeklindeki  haberlerin kötü niyetli olarak yapıldığına inandığını anlatan Yasaman, "Olmayan  şeyler medyaya yansıtılıyor. B Grubu için düşüncemiz var ve sadece halka açıklık  oranı biraz daha yükselecek. Muhalif isimler ve bazı kişiler, seçimin de yakın  olması nedeniyle bunu kullanmak istiyor. Zaten, son sermaye artırımının üzerinden  bir yıl geçmeden, yani 25 Şubat'tan önce istesek de hisse satışı yapamıyoruz"  ifadelerini kullandı.

Hamdi Yasaman, hisse satışını üyelere yönelik, belki primli olarak da  yapabileceklerini, ve 60 milyon lira seviyelerinde bir kaynak yaratabileceklerini  sözlerine ekledi.