Adalet Bakanlığı Personel Alımı başvuruları bitiyor! En son tarih ne zaman?

Adalet Bakanlığı, 2000 Adli yargı hâkim ve savcı adayı, 200 idari yargı hakim adayı, 700 avukatlık mesleğinden adli yargı hakim ve savcı adayı, 100 avukat olmak üzere 3 bin personel alımı yapacak. Başvuru için en son tarih ise 20 Ekim’de!

Adalet Bakanlığı’nın 2016 yılı için personel alımları devam ediyor. Geçtiğimiz ay bünyesinde bulunan CTE Ceza ve Tevkifevleri için 3 bin 700 personel alımı başvurularını almasından sonra şimdi de bünyesinde bulunan mahkemelerde görevlendirilmek üzere; 2000 Adli yargı hâkim ve savcı adayı, 200 idari yargı hakim adayı, 700 avukatlık mesleğinden adli yargı hakim ve savcı adayı, 100 avukatlık mesleğinden idari yargı hakim adayı olmak üzere toplam 3 bin personel alımı yapacak. 11 Ekim’de başlayan başvurular 20 Ekim (bugün) tarihinde sona eriyor. Alınacak personelin iki katı personelin yani 6 bin avukat ve hakimin sınava alınacağı öğrenirken başvuru yapacak olan adaylar için başvuru şartları ve formu Adalet Bakanlığı’nın internet sitesinden öğrenilecek.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR

Adalet Bakanlığı’nın alımını yapacağı 3 Bin Hakim ve Savcı alımı başvuruları 20 Ekim (bugün) sona erecek. Alınacak personel sayısının iki katı personelin sınava alınacağı edinilen bilgiler arasında. Başvuru yapacak olan hakim ve savcı adayları başvuru formu ve şartları ile ilgili gerekli bilgileri Adalet Bakanlığı'nın resmi internet sitesinden ulaşabilecekler. 

ADALET BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYIN

ADALET BAKANLIĞI SINAV DUYURUSU

Adalet Bakanlığı alımını yapacağı 3 Bin Hakim ve Savcı ile ilgili olarak yayınladığı duyuru şöyle;

26 Kasım 2016 tarihinde yapılacak olan Adli Yargı Hâkim ve Savcı Adaylığı, İdari Yargı Hâkim Adaylığı, Avukatlık Mesleğinden Adli Yargı Hâkim ve Savcı Adaylığı İle Avukatlık Mesleğinden İdari Yargı Hâkim Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı ile ilgili ilan 2 Temmuz 2016 tarihinde Posta Gazetesi’nde yayımlanmıştır.

Anılan gazetede yayımlanan Yazılı Yarışma Sınavlarına İlişkin İlanın;

( A ) maddesi;

2016 dönemi için tespit edilen ihtiyaç durumuna göre Bakanlığımızca yazılı yarışma sınavı ve mülakat ile 9-5 dereceli kadrolara;

1) 2000 adli yargı hâkim ve savcı adayı,

2) 200 idari yargı hâkim adayı,

3) 700 avukatlık mesleğinden adli yargı hâkim ve savcı adayı,

4) 100 avukatlık mesleğinden idari yargı hâkim adayı,

Alınacak olup, yazılı yarışma sınavı, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 24 Aralık 2016 Cumartesi günü Ankara’da 2 oturum halinde yapılacaktır.

( B ) maddesinin ilk paragrafının ilk cümlesi;

Başvurular, 11 - 20 Ekim 2016 tarihleri arasında bireysel olarak internet aracılığıyla veya ÖSYM başvuru merkezleri (Tüm il/ilçe ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri) aracılığıyla elektronik ortamda alınacaktır.

( B ) maddesinin onuncu paragrafının ilk cümlesi;

Sınav ücreti, 11 - 21 Ekim 2016 tarihleri arasında ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ÖSYM adına yatırılacaktır.