Hakemlere bir sitem de onlardan geldi!

Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynanan derbinin tartışmaları sürerken, yıldız oyuncusu Nenad Krstic'in sakatlığıyla sarsılan Anadolu Efes cephesinden de hakemlere sitem geldi.

ENGİN ÖZERHUN'DAN AÇIKLAMA

Türkiye Basketbol Ligi'nde Pınar Karşıyaka'yı 67-65 mağlup eden Anadolu Efes'te genel menajer Engin Özerhun, kazandıkları için  sevinçli olduklarını ama Nenad Krstic'in sakatlanması nedeniyle büyük üzüntü yaşadıklarını ifade etti.

Karşılaşmanın çekişmeli geçtiğini belirten Özerhun, "Sert ve zevkli bir mücadele oldu. Mücadelemizi maçın sonuna kadar sürdürdük ve kazanmayı bildik ama Krstic'in sakatlanması ve iki ay kadar sahalardan uzak kalacak olması büyük üzüntü yarattı" dedi.

Engin Özerhun, karşılaşmada kolu kırılan Krstic'in sakatlanmasında sertliğe izin vermelerinden dolayı hakemlerin de payı olduğunu savunarak, şunları  kaydetti:

"Bu sakatlanmada sadece faulü değil faulün arkasındaki gerçekleri de  görmek gerekir. Burada sertlik çizgisini hiçbir şekilde ayarlayamayan, bir gün  önce Fenerbahçe Ülker-TOFAŞ maçında olan benzer bir olayı hatırlamayan hakem  üçlüsünün bu sakatlanmada payı var diye düşünüyorum. Faulü yapan oyuncu, bu  faulün sonucunun nereye varacağını hakemlerin sertlik çizgisini belirlemesiyle  bilebilir ama kendisine yaptırım yapmadığı ve federasyon tarafından kendisine  yaptırım yapılmadığı izlenimi veren hakemler böyle bir sonucun oluşmasında  sorumluluk sahibidir. Çok merak ediyorum, gerek Fenerbahçe Ülker-TOFAŞ gerek  bizim maçı yöneten hakemler önümüzdeki hafta hiçbir şey olmamış gibi maç  yönetecekler mi?"