Hakan Ünsal'dan Mayıs ayı için flaş iddia!

Galatasaray, Mustafa Denizli’nin de ayrılık kararının ardından yeni bir planlama çizmek için kritik eşikte.  Finansal açıdan da zor günler geçiren sarı-kırmızılılar için önümüzdeki günler büyük önem taşıyor.

Galatasaray, sezona 3 kupa kazanan Hamza Hamzaoğlu ile başlamış ancak sonrasında tecrübeli hoca ile yollar ayrılmıştı. Hamza Hamzaoğlu’nun ayrılmasından sonra teknik direktör tercihine yine yerliden kullanan Galatasaray, kulüp tarihinde önemli başarılara imza atan tecrübeli hoca Mustafa Denizli ile anlaştı ancak Mustafa Denizli de Galatasaray’a ilaç olamadı. Önce üst üste puan kayıplarıyla ligdeki şampiyonluk yarışından kopan Galatasaray, Uefa Avrupa Ligi’nde de Lazio’ya elendi.

Galatasaray’ın deplasmanda Gaziantepspor’a 2-0 mağlup olduğu karşılaşmanın sonunda Mustafa Denizli ayrılık kararı aldığını açıkladı. Mustafa Denizli’nin ayrılma kararından sonra yönetimin çizeceği yeni plan kritik önem taşıyor. Bir yandan UEFA’nın finansal fair play şartlarıyla mücadele eden Galatasaray, öteki yandan kulübü sportif başarıya götürecek bir teknik adam ile anlaşma arayışına girecek.

Galatasaray’ın önümüzdeki günlerdeki planlamasını AjansHaber’e değerlendiren eski futbolcu ve yorumcu Hakan Ünsal, “Yönetim Kurulu, Mustafa Denizli’nin ayrılma kararından sonra 2 buçuk ay için sezonu kapatacak bir antrenör ile anlaşmayı istiyor. Finansal fair-play sorununun devam ettiği, muhtemelen oyuncu satmak zorunda kalacak bir Galatasaray’dan bahsediyorsak uzun vadeli bir proje yapmak lazım. Onu da takımın başına getireceğin teknik adam yapar. 2 buçuk aylığına getireceğin bir teknik adamla bunu yapamazsın. Galatasaray yerli hocalarla büyük başarılar kazanmış bir kulüptür. Hamza hoca 3 kupa aldı, zaten kimin ne yapacağı bellidir. Kendi mantaliteleri kendi düşünceleri yabancı teknik direktörün daha iyi olacağıdır ama bence yanlış. Hamza hoca örneği ortadadır. “ dedi.

Eski futbolcu ve yorumcu Hakan Ünsal, Galatasaray Yönetimi’nin planlamasını AjansHaber’e şöyle değerlendirdi:

“YÖNETİMİN PLANI GEÇİCİ YERLİ SONRA YABANCI ANTRENÖR”

Yönetim Kurulu, Mustafa Denizli’nin ayrılma kararından sonra 2 buçuk ay için sezonu kapatacak bir antrenör ile anlaşmayı istiyor. Finansal fair-play sorununun devam ettiği, muhtemelen oyuncu satmak zorunda kalacak bir Galatasaray’dan bahsediyorsak uzun vadeli bir proje yapmak lazım. Onu da takımın başına getireceğin teknik adam yapar. 2 buçuk aylığına getireceğin bir teknik adamla bunu yapamazsın.

“MAYIS AYINDA OLAĞANÜSTÜ KONGRE OLUR, HER ŞEY DEĞİŞİR”

Yönetim şu an 2 buçuk aylığına takımı idare edecek bir antrenör ile anlaşıp yıl sonunda da yabancı bir teknik adam getirip onunla devam etme düşüncesinde. 2 buçuk ay için kim gelir, o da zaten soru işareti. Kolay kolay kimse gelmez. Tabi bunları düşünürken, bence mayıs ayında bir olağanüstü kongre olur ve her şey değişir.

“YABANCI TEKNİK DİREKTÖRÜN DAHA İYİ OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORLAR AMA BENCE YANLIŞ”

Galatasaray yerli hocalarla büyük başarılar kazanmış bir kulüptür. Hamza hoca 3 kupa aldı, zaten kimin ne yapacağı bellidir. Kendi mantaliteleri kendi düşünceleri yabancı teknik direktörün daha iyi olacağıdır ama bence yanlış. Hamza hoca örneği ortadadır. 

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.