PKK'dan Güneydoğu'da müteahhit oyunu!
Güneydoğu'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonların arkasından inşa - imar çalışmaları tüm hızıyla sürerken terör örgütünün tacizleri de devam ediyor.
Güneydoğu'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonların arkasından inşa - imar çalışmaları tüm hızıyla sürerken eli kanlı terör örgütünün tacizleri de devam ediyor. Terör eylemlerini sokaklara taşıyan ve Doğu ve Güneydoğu'da bir çok yerin harabeye dönmesine neden olan eli kanlı örgütün, bu yerlerin yeniden imarı konusundada haince gayretleri hız kesmeden devam ediyor. Terör örgütü yeniden imarı gerçekleşecek bölgelerde iş yapmak isteyen müteahhitleri tehdit ederek bu bölgedeki işleri PKK'lı müteahhitlere vermeye çalışıyor.
İMAR VE İNŞA İÇİN ADIM ADIMLAR ATILMAYA BAŞLANDI
15 Temmuz'daki hain darbe girişiminin ardından Güneydoğu’da, sokak çatışmalarıyla terörün yıktığı yerlerdeki imar-inşa çalışmalarının akıbeti merak konusu olmuştu. 81 maddelik Terörle Mücadele Eylem Planı’nın siyasi, idari ve askeri tedbirler içeren ayağına ilişkin bazı adımlar atıldı ancak ekonomik ve sosyal açıdan atılması gereken adımlar var. Yıkılan binaların ve ilçelerin ayağa kaldırılması konusunda bazı sıkıntılar yaşanıyor.
PKK'LILAR İŞİ YAVAŞLATIYOR
Yetkililere inşa-imar ihalelerine PKK’ya müzahir müteahhitlerin sızdığı bilgisi ulaşınca süreç titiz şekilde incelemeye alındı. PKK’lı müteahhitlerin alamadığı inşaat işlerinde ise terör örgütünün müteahhitleri tehdit ettiği ve işleri yavaşlattığı bilgisi geliyor. İstihbari olarak bu işleri yapacak müteahhitler titiz şekilde incelemeden geçiriliyor. Yüklenici firma sağlam olsa bile taşeron işlerini alanlar güvenlik riski kriterlerine takılabiliyor.
EYLEM PLANININ UYGULANMASINDA SORUNLAR YAŞANIYOR
Sadece inşa işlerinde değil, 81 maddelik kapsamlı eylem planının uygulanması konusunda da bazı sorunlar yaşanıyor. Eylem planıyla görev verilen birçok kamu kurumu birkaç aydır, “Kayda değer yeni bir gelişme yaşanmamıştır” yönünde raporlar geçiyor. Fethullahçı Terör Örgütü’nün devletin kritik kurumlarına verdiği tahribat da ortada. Darbe girişimi sonrasında istihbaratın yeniden yapılandırılması yönünde çalışma başlatılmış, Başbakan Yıldırım bunun bir KHK ile hayata geçirileceğini açıklamıştı. İstihbarat konusunda adım beklenirken, bu noktada da önemli bir sıkıntı yaşanıyor. Personel, bu çalışmanın sonucunu ve akıbetlerinin ne olacağını, nereye bağlanacaklarını bekliyor. Bir an önce etkili ve sonuç alıcı adımlar atılması gerekiyor.