G.Saray'dan '4 yıldızlı' gönderme

Galatasaray, bu akşam oynanacak Fenerbahçe derbisinden önce takımların güncel logolarını paylaşarak, 4. yıldız vurgusunda bulundu.

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Fenerbahçe ile karşılaşacak Galatasaray, resmi Twitter sayfasından güncel logo bilgilerini paylaşarak rakibine 4. yıldız göndermesinde bulundu. Sarı-kırmızılılar daha öncede Süper Lig'in 9. haftasında Kadıköy'de oynanan maçtan önce böyle bir paylaşım yapmıştı.

SNEIJDER TARİHE GEÇEBİLİR

TÜRK TELEKOM ARENA'DA KRİTİK DERBİ

GALATASARAY DERBİYE KİLİTLENDİ

Cim Bom’un derbiyi kazanmak için çok sebebi var. UEFA’nın cezası nedeniyle Avrupa biletinin önemi, sezonun prestijini kurtarmak ve tribüne gelecek taraftarın baskısı, bunların başında geliyor. İşte Aslan’ın zafer planı...

Galatasaray’da gözler kritik derbiye çevrildi. Sarı-Kırmızılılar’ın, bugünkü mücadeleyi kazanmak için çok fazla sebebi var. UEFA’dan gelen men cezasının sürecini ertelememek için Avrupa biletini almak zorunda olan Cim Bom’un, lig sıralamasında ilk 4’te yer alması gerekiyor. Fenerbahçe karşısında kaybedilecek olası puanlar, yarışta Aslan’ın işini bir hayli zora sokacak.

SEZONUN GERİ KALANI İÇİN

Hayli kötü bir sezon geçiren ve kötü gidişatı bir türlü durduramayan Galatasaray açısından, bu maç prestij anlamına da geliyor. Aslan ezeli rakibini Arena’da yenerek, stresi ve baskıyı azaltmak, belki de sezonun kalanını kurtarmak istiyor.

OLUMLU YÖNDE KULLANACAK

Tribün baskısı da maçın önemli faktörlerinden biri. Stada 40-45 bin arasında taraftarın gelmesi bekleniyor. Bu da, sezon başından beri eleştirilen Galatasaraylı futbolcuların her olumsuz harekette yoğun şekilde ıslıklanabileceği anlamına geliyor. Sarı-Kırmızılılar, bu baskıyı olumlu yönde kullanıp, Fenerbahçe’yi baskı altına almayı hedefliyor.

RİEKERİNK PLANI YAPTI

Aslan’ın başında ilk maçına çıkacak olan yeni teknik direktör Jan Olde Riekerink, tüm bu gelişmelerin ışığında zafer planını yaptı. Fenerbahçe’yi ikinci bölgede durdurmayı düşünen Hollandalı, kalabalık ve dirençli bir orta sahayla Sarı-Lacivertliler’i karşılayacak. Podolski, Sneijder ve Yasin üçlüsü ise rakip kalede gol fırsatı arayacak.

CHEDJOU VE EMRE ÇOLAK

Riekerink’in bugünkü sürprizlerinden ikisi Chedjou ve Emre Çolak’la ilgili. Chedjou, Selçuk’la birlikte orta sahada görev yapacak. Emre Çolak’ın ise ters ayakla sağ kanatta oynaması bekleniyor. Genç oyuncunun daha çok merkeze gelerek, Selçuk ile Chedjou’ya destek vermesi düşünülüyor.