Erhan Seven yazdı: Gidiyoruz İsviçre'ye

Fenerbahçe, bu akşam Avrupa Ligi’nde son 16 rövanş karşılaşmasında Portekiz’in Braga takımına karşı oynayacak.

İlk maçta elde edilen 1-0’lık galibiyetin avantajı ile maça çıkacak olan Sarı-Lacivertli ekip, tura inanmış görünüyor. Şampiyonlar Ligi’nde Zico döneminde yaşanan çeyrek final, Avrupa Ligi’nde Aykut Kocaman döneminde yaşanan yarı finallerin ardından Fenerbahçe bir başka başarıya imza atmak üzere…

 Vitor Pereira ile birlikte lig, kupa ve Avrupa olmak üzere üç kulvarda yürüyüşünü sürdüren Avrupa’da yenilmez bir armada olarak ortaya çıkıyor. Ön elemelerle birlikte 13 maça çıkan Fenerbahçe, sadece iki yenilgi aldı. Sarı-Lacivertli ekip, hem zor gol yiyor, hem de zor yeniliyor. Bu nedenle bu akşam Fenerbahçe turu kapacak skoru elde edip Türkiye’ye dönecektir. Bundan bir zerre bile kuşkum yok.

SİMON KJAER, VAN PERSİE İLE…

Fenerbahçe, Aykut Kocaman ile birlikte Avrupa Ligi’nde yarı finale kaldığı dönemdeki maçlarında güzel bir marş kullandı.

Pierre Webo, Musa Sow’uyla…

Orta saha Salih Uçan’la

Ceza alan taraftarla…

Gidiyoruz Amsterdam’a…

Belki Amsterdam uçuşu gerçekleşmedi. Benfica’ya karşı 1-0’lık galibiyetin ardından alınan 3-1’lik yenilgi elenmeye sebebiyet vermişti. Ceza ve sakatlıkların üst seviyeye çıktığı maçta Gökhan Gönül’ün suratının kan gölüne döndüğü pozisyonda faul bile vermeyen bir hakemle oynamıştı Fenerbahçe. Ve elenmişti.

Ancak Sarı-Lacivertliler, bu sezonki Avrupa yürüyüşünde aynı melodide farklı bir isimlerle marşını hazırladı. Son Beşiktaş ve Braga maçlarında bu marş en üst perdeden söylendi.

 Simon Kjaer, Gökhan Gönül’le..

Orta saha Luis Nani’yle…

İleride Van Persie’yle…

Gidiyoruz İsviçre’ye…

Bilindiği gibi bu sezon UEFA Avrupa Ligi’nin finali İsviçre’nin Basel kentinde yapılacak. Fenerbahçe taraftarı 4 sezon önce yarım bıraktığı Amsterdam yürüyüşünü ya da uçuşunu bu sezon İsviçre’ye yaparak tamamlamak istiyor.

Benim geçtiğimiz Perşembe günü İstanbul Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Kompleksi Ülker Stadyumu’nda tribünde izlediğim maçta Braga’yı büyük bir inanç ve sabırla yenen Fenerbahçe’nin, rövanşta turu elde edecek skora rahatlıkla ulaşacağına inancım tamdır…

Zaten ne diyor Sarı Lacivertli taraftarlar: “Gidiyoruz İsviçre’ye…”

Bu kutlu yürüyüşün adımları bu akşam Braga’da atılacak… Kuşkum yok…