Geçen yıl Braga ve Cluj'u unutmayalım

Galatasaray, bugün Şampiyonlar Ligi’nde gerçekten çok kritik bir maça çıkacak.

Levent GÜLTEKİN / Ajanshaber

DAMARLARI AÇTIK AMA HAFTADA BİR KONTROLE GELECEK!
 

Galatasaray, bugün Şampiyonlar Ligi’nde gerçekten çok kritik bir maça çıkacak. Danimarka’da, kendi evinde kolay kolay maç kaybetmeyen Kopenhag karşısında en az 1 puan arayan sarı kırmızılılar, maç öncesi gelen iki moral bozucu haberle sarsıntı yaşadı. Muslera’nın sağ ayağının başparmağında kırık olması, Sneijder’in ise Konya maçında bir topa boş sallaması sonrası sakatlığı can sıktı diyebiliriz. Kulüp doktoru Yener İnce ile yaptığımız görüşmede İnce, şunları kaydetti: ‘‘Sneijder için tıbbi terim 3 ila 6 hafta arasında istirahat ve iyileşme yazsa da biz, oyuncuyu kendi yöntemlerimizle derbiye yetiştirmeye çalışacağız.’’

MUSLERA GERÇEĞİ

Gelelim Muslera’nın sakatlığına... Futbolcunun sağ ayak başparmağı kırık. Bu konuda geçici önlemler alınsa bile bu Muslera için büyük bir risk taşıyor. Muslera bu maçta oynarsa eğer hafta sonu Fenerbahçe maçında da oynayacak. Fenerbahçe karşısında oynarsa Uruguay Milli takımında da baraj maçlarını oynamak zorunda kalacak. Yani Dr.Yener İnce’nin açıklamasına göre; Muslera maçta oynarsa işler daha da sarpa saracak ve sakatlık derecesi ileri düzeye çıkacak. Önümüzdeki maçlarda oynaması durumunda vahim bir tabloyla karşılaşacağız: Bir ayda sakatlıktan kurtulmak varken; iki hatta üç ay sahalardan uzak kalmak gibi… Aldığımız bilgilere göre; Mancini de Muslera da böyle bir riski göze almak istemiyor. Bu futbolcuların kesin olarak oynamayacaklarını söylemek zor fakat mevcut şartlara baktığımızda bunu tahmin etmek oldukça kolay.

CLUJ MU? BRAGA MI? KOPENHAG MI?

Maça dönecek olursak Kopenhag takımının performansını ilk maçta analiz edip gördük. Üst düzey bir takım olmamasına rağmen Türk takımları bu ekibe deplasmanlarda hep puan ya da puanlar kaptırmıştır. Kaldı ki Kopenhag kendi evinde oynadığı Şampiyonlar Ligi maçlarında Barcelona’ya karşı bile maç kaybetmemiş bir takım. Devirdiği takımlar ise Lille, C.Brugge, R.Kazan, P’hinaikos ve bu grupta son olarak Juventus beraberliği… Toplamda ilk 11’deki kadro değeri 14-15 milyon euro olan Danimarka temsilcisi, özelikle teknik direktör değişikliğiyle kendi liginde büyük bir ivme kazanmış durumda. Kopenhag takımı, Danimarka Süper Lig’de son 8 maçta sadece 1 kez karşı takıma puan kazandırdılar. Kopenhag, Galatasaray’ın geçen sezon Şampiyonlar Ligi grubunda olan Braga ve Cluj’dan altta kalır bir ekip değil. Bilindiği gibi sarı kırmızılılar bu 2 takımın karşısında kendi evinde 5 puan kaybetmişti. Bu maça da son derece konsantre olmaları ve olayın ciddiyetini kavramaları gerekmektedir. Galatasaray bu maçta kazanır ya da berabere kalırsa Mancini takımın tıkanmış damarlarını açmış olcak. İtalyan teknik adamın, hafta sonu Fenerbahçe maçı için de kapsamlı bir hazırlık yapması şart. Kadrosundaki sakatlık ve form durumlarına bakıp kendisini ciddi bir kontrolden geçirip Kadıköy’e öyle gitmesi gerekecek.