Galatasaray'ın yeni sezon planlamasında sözleşme krizi

Sezona 3 kupalı şampiyon olarak büyük umutlarla başlayan Galatasaray, hayal kırıklığı yaşadı. Önümüzdeki sezon için yeni bir planlamaya gitmek isteyen Galatasaray’da futbolcuların sözleşmeleri ise can sıktı.

AjansHaber/ÖZEL

Galatasaray, 2014-2015 sezonunu 3 kupayla bitirmiş ve bu sezona da büyük hedeflerle başlamıştı. Sezona Hamza Hamzaoğlu yönetiminde başlayan Galatasaray, daha sonra Mustafa Denizli ile anlaşmış ancak yine istenilen sonuçlar alınamayınca Hollandalı teknik adam Jan Olde Riekerink takımın başına getirilmişti.

Hollandalı Riekerink ile sezonu tamamlayacak Galatasaray, yeni sezona ise farklı bir yapılanmayla girmeye hazırlanıyor. Mali problemler yaşayan ve UEFA’dan da ceza alan Galatasaray’ın sezon sonu birçok oyuncuyla yollarını ayırması bekleniyor. Sarı kırmızılı yönetimin önündeki en büyük engel ise futbolcuların devam eden sözleşmeleri gibi gözüküyor.

YILDIZ FUTBOLCULARIN DURUMU SEZON SONUNDA BELLİ OLACAK

Manchester City’den kiralık olarak gelen Jason Denayer, sezon sonu sözleşmesi sona erecek Hamit Altıntop’un takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor.  Takımın yıldız futbolcuları Fernando Muslera, Wesley Sneijder, Lukas Podolski ve Aurelien Chedjou’nun mali kaynak oluşturmak için satılıp satılmayacakları belirsizliğini koruyor.

YENİ TRANSFERLERDEN İSTENİLEN VERİM ALINAMADI

Galatasaray’a transfer olduğundan bu yana eleştirilen Tarık Çamdal, en güçlü gitme adaylarından ancak genç futbolcunun kontratı 2019 yılında sona eriyor. Real Madrid’in genç takımından Galatasaray’a sezon başı katılan Jose Rodriguez, devre arasında Kasımpaşa’dan transfer edilen Ryan Donk ve Molde’den transfer edilen Martin Linnes de istenilen performansı gösteremedi. Kontratları devam eden isimlerden teklif gelenlerin takımdan gönderilmesi gündemde.

Bu sezon forvetlerinden verim alamayan Galatasaray’da en çok eleştirilen isimlerden birisi de Umut Bulut oldu. Galatasaray’da sözleşmesi 2017 yılında bitecek tecrübeli futbolcu da sezon sonu gitme adaylarından.

YENİ SEZONDA GENÇ VE POTANSİYELİ OLAN İSİMLER GELECEK

UEFA’dan mali fair-play kapsamında ceza alan Galatasaray’ın yeni sezon planlamasında, maliyeti yüksek olan futbolcuların bulunması beklenmiyor. Galatasaray’ın yıldız isimler yerine daha genç ve potansiyeli bulunan futbolcuları transfer ederek, başarı kovalaması bekleniyor.

BRUMA VE TELLES SATILSA 16 MİLYON EURO GELİR GELECEK

Galatasaray’ın Sporting Lisbon’dan 10 milyon Euro karşılığında transfer ettiği Bruma’nın bonservisi kiralık olarak forma giydiği Real Sociedad tarafından alınmayacak. Inter’de kiralık olarak forma giyen Telles’in de geri dönmesi bekleniyor. Bu iki futbolcunun bonservislerinin alınmaması da Galatasaray Yönetimi’ni sıkıntıya düşüren bir durum oldu. Galatasarya, Bruma ve Telles’i satsaydı 16 milyon Euro’luk bir gelir sağlayacaktı.

Sezon sonu Galatasaray’a katılması beklenen Bruma ve Telles’i elden çıkarma amacında olan sarı kırmızılılar, bu iki oyuncu için gelen teklifleri değerlendirmeye alacak.

CİMBOM'DA ERSUN YANAL SESLERİ

MELO, CİMBOM'A DÖNMEK İSTİYOR

GALATASARAY'DA DUMANKAYA MUAMMASI

GENÇ OYUNCU İSPANYA YOLCUSU

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.