Ünal Aysal'ın sözleri Galatasaraylıları çok üzecek

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, Galatasaray'ın mali yapısına ve transferlere dair bilgi verdi.

"ÇİLEKLERİ UNUTUN"

Maslak'taki sohbette G.Saray Başkanı, "Kimse bizden 40-50 milyon euroluk transferler beklemesin. UEFA'nın kriterleri var, çok hassaslar. Mancini ile oturup eksikleri konuşacağız ve transferi yapacağız.

Galatasaray Binicilik Tesisleri'nde Ünal Aysal belkide en mutlu günlerinden birisini geçiriyordu. Çok önemsediği ve milat olarak gördüğü Denizbankanlaşmasını imzalamıştı. Mutlu, zinde ve enerjik tavırları ile davete gelenlerle tek tek ilgileniyordu. Geniş bir sunumun yapıldığı koktelyde bir ara medya mensuplarıyla gündem dışı konuşma ortamı oluştu.

"UEFA ÇOK HASSAS"

- Bütün G.Saraylılar yaz döneminin nasıl geçeceğini merak ediyor. Bir ipucu verir misiniz, bütçeniz ne kadar, kaç oyuncu alacaksınız?

Transferde herkesin gördüğü belirli eksiklerimiz var. Mancini bu eksikleri herkesten daha iyi görüyordur. Bunları gidermeye çalışacağız ama kimse benden 40-50 milyon euroluk bir bütçe beklemesin. Şu durumda böyle bir şey mümkün değil. Çünkü UEFA’nın da kriterleri var bu konuda çok hassaslar.

- Peki Mancini'nin sizden yüksek transfer bütçesi istediği iddia ediliyor. Aranızda net bir görüşme oldu mu?

Mancini hiçbir zaman gelip benden 30-40 milyon euroluk bütçeler istemedi. Evet oyuncular istiyor ama bunlarında rakamlarını konuşuyoruz ve makul ölçüde gidermeye çalışıyoruz. Mancini de kalırsa bu oyuncuları belirleyip onunla da birlikte transferlerimizi gerçekleştireceğiz.

"DROGBA'NIN ALTERNATİFLERİ BELLİ"

- Drogba konusunda belirsizlik var mı, kesin olarak ayrılıyor mu, yerine kimseyi alacak mısınız?

Drogba gittiğine göre bizim de bir alternatifimiz illa ki var. Şu an 4-5 tane alternatifimiz var ama sezon bitmeden bunları dillendirmek istemiyorum. Transfer çalışmaları için henüz erken. Haziran ayı gelsin ondan sonra gerekli bilgilendirmeleri yapacağız. (Başkanın 4 alternatifli Drogba planında bir çok isim gündeme geldi ancak genç golcü Aras başta medyada çıkan isimlerin dışında golcülerin olduğu belirtiliyor.)

"MANCINI BİR ÇALIŞAN"

- Roberto Mancini ile ilgili hâlâ bir belirsizlik var. GSTV'de son maçlardan tatmin olduğunuzu açıkladınız. Sizin açınızdan durum nedir?

Ben Mancini ile devam etmek isterim. Ama Mancini de bir çalışan ve onun da kendi kararları var. Onu seçim yapmaya zorlayamayız. Kendi seçimini yapacaktır. Benim gönlümden geçen onunla çalışmaya devam etmektir. Eğer bu şekilde devam ederse onunla oturup konuşacağız.

"BORCU SIFIRLAMAK 5-7 YIL SÜRER"

- G.Saray'ın ekonomik durumu ile ilgili endişeler var. Borç çok konuşuluyor. Gelecek sezonlar için nasıl bir tablo vaat ediyorsunuz?

5-7 yıllık süreçte G.Saray'ın tüm borçları sıfırlanacaktır. Biz bir yol haritası çizdik ve titizlikle bu yolda gidiyoruz. Çok eleştiri olabilir ancak biz bildiğimiz, inandığımız yolda gideceğiz. G.Saray'ın ilk gün söyledim, mali sorunları yok mali yönden iyi yönetilmeye ihtiyacı var. İyi yönetttiğimizi düşünüyorum.

SOMA FACİASINA KAYITSIZ KALMADI

Aslında Maslak'taki kokteylde G.Saray'da çok merak edilen vardı ancak Soma'daki üzücü haber görevliler tarafından Başkan'a iletildiğinde sohbet yarım kaldı. Soma'daki elim tablo Maslak'a ulaşmıştı ve Başkan anında müdahale edip müziği kapattırdı, herkese bilgi verip kokteylin bittiğini ilan etti.