Galatasaray'dan çok sert Aziz Yıldırım açıklaması!

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın canlı yayındaki sözlerine Galatasaray'dan çok sert bir açıklama geldi.

Futbol dünyasındaki FETÖ krizi büyüyerek devam ediyor. Aziz Yıldırım'ın dünkü açıklamalarına ilk olarak Trabzonspor'dan sert bir yanıt gelmiş ve kendilerinin Fenerbahçe'nin şike yaptığına ilişkin kanaatinin değişmediği belirtilmişti. Bu durumun CAS ve UEFA tarafından da tescillendiği ifade edilmişti.

Aziz Yıldırım'ın dünkü canlı yayındaki açıklamalarına, Trabzonspor'un ardından Galatasaray'dan da çok sert tepki geldi.

'AKIL SAĞLIĞI' GÖNDERMESİ

Galatasaray Kulübü'nden yapılan yazılı açıklamada, Aziz Yıldırım'ın açıklamaları için "Galatasaray gibi köklü bir camiayı karalamaya, onu terör örgütünün parçası gibi göstermeye çalışanların akıl sağlığından şüphe etmek Galatasaraylılar olarak bizlerin en doğal hakkıdır." ifadesi yer aldı.

"TELEVİZYONCULUK TARİHİNİN EN TARAFLI YAYINI"

Kulüpten yapılan açıklamada, NTV'de gerçekleşen yayın da sert bir dille eleştirilerek, Türkiye televizyonculuk tarihinin en taraflı yayını olarak nitelendirildi.

TSK'nın Fırat Kalkanı Harekatı'nın olduğu bir günde bu yayının gerçekleştirilmesinin eleştirildiği açıklamada Türk spor kamuoyu zan altında bırakılmaktadır ifadeleri yer aldı. Aziz Yıldırım'ın katıldığı yayın için 'kutuplaştırıcı' nitelemesinde bulunuldu.

"TÜRKİYE FETÖ TARAFINDAN SİNSİCE KUŞATILDI"

Türkiye'nin 40 yıl boyunca FETÖ tarafından sinsice kuşatıldığı belirtilerek örgütün pek çok kuruma, sporun, eğitimin, emniyetin içine sızdığı ifade edildi.

Açıklamada Galatasaray'ın tarihine değinilerek, FETÖ soruşturması kapsamında daha önceden Galatasaraylı olup adı geçenlerin, kulüple ilişkisinin 15 Temmuz'dan çok daha önce kesildiği belirtildi. 

Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi: