Aysal ve Mancini derbi reçetesini yazdı

6 Nisan'daki Galatasaray - Fenerbahçe derbisi öncesi Sarı-kırmızılılar reçeteyi yazdı.

CİMBOM'UN 6 MADDELİK DERBİ REÇETESİ

Torku Konya beraberliği sonrası Roberto Mancini, dökülen takıma 2 günlük moral-kafa rahatlama izni verirken F.Bahçe derbisi için yönetimde galibiyet reçetesini hazırladı. Akşam gazetesinden Şafak Kayarlar'ın haberine göre bir hafta boyunca Florya'da olağanüstü önlemler düşünülürken Ünal Aysal'ın tek hedefi 13 Nisan'daki Mali Genel Kurula güçlü girmek. Aysal ve Mancini için kader niteliği taşıdığı iddia edilen 6 Nisan'daki F.Bahçe derbisi için bir dizi önlemler alınacak. İşte 6 Nisan paketi:

1- Ergün- Cibara motivasyonu: Kayseri maçı sonrası Florya'ya atanan Şükrü Ergün bir ağabey olarak artık tüm günü Florya'da geçirecek. Geçen hafta Burak, Selçuk, Sabri ile görüşen Ergün, yabancılarla da bire bir yapacak. Ergün'e Mehmet Cibara da zaman zaman eşlik edecek. İkili, hem yerli-yabancı krizini bitirecek hem takımı motive edecek.

2- Yönetimle moral yemeği: Takımdaşlığı arttırmak için perşembe veya cuma günü bütün futbolcular ile yönetim moral yemeği yiyecek. Ünal Aysal'ın programına göre bu yemek cumartesi kampı öncesi de olabilir. Aysal, tesis dışında planlanan yemekte birliktelik isteyecek. F.Bahçe maçına böylece moralli çıkılacak.

3- Taraftara açık idman: Son günlerde tribünler ile yaşanan gerilim yumuşatılmaya çalışılıyor. Yönetim tam kararını vermedi ancak Mancini ikna edilirse 1-2 idman taraftara açılacak. Baklava ziyafetinden öte takım-tribün kenetlenmesi ve TT Arena'da "Yensen de yenilsen de taraftarın seninle" sloganının sözde değil özde gerçekleşmesi için hamleler yapılacak.

4- Yıldızlara özel terapi: Bu maça Drogba, Burak, Selçuk, Melo ve Sneijder özel olarak hazırlanacak. Hem Mancini hem de Tugay Kerimoğlu, F.Bahçe derbisinin önemi ve galibiyet zorunluluğu nedeniyle bu oyunculardan ağabeylik-liderlik istenecek.

5- Galibiyet primi 1 milyon: Ünal Aysal, F.Bahçe galibiyeti halinde futbolculara çılgın prim verecek. Buna göre 1 milyon dolarlık toplam prim masada. Yani futbolcular F.Bahçe zaferi halinde 50'şer bin dolarlık prime kavuşacak. Aysal daha önce Chelsea galibiyeti halinde de takıma 1 milyon dolar prim vaat etmişti.

6- Maçı al, ödemeleri kap: G.Saray'da bir süredir bekletilen futbolcuların transfer taksiti, prim ve maaşlarıyla ilgili sıkıntının da giderilmesi bekleniyor. SPK'ya yapılan bildirimden sonra gelecek 11 milyon TL'lik nakit paranın bir kısmı ile futbolcuların alacakları kapatılacak. Derbi öncesi futbolculara "Kazan, ödeyelim" mesajı verilecek ve geciken paralar galibiyet halinde hesaba yatacak.