Galatasaray'a bir stoper adayı daha

Semih Kaya ve Chedjou'nun yanına iyi bir alternatif arayan Galatasaray, Basanta ile ilgileniyor.

Galatasaray'da transfer çalışmaları sürerken teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, Madrid yolculuğu öncesinde Başkan Dursun Özbek'le yaptığı görüşmede stoper konusundaki ısrarını sürdürdü. Genç teknik adam, takımın başına geldiği günden bu yana stoper diye direttiğini ama yönetimin bu konuyu bir türlü sonuca bağlayamadığını serzeniş şeklinde başkan Özbek'e iletti. Başkan Özbek ise scout ekibinin bulduğu kendilerinin de onayladığı isimlerin rakam olarak yanına bile yaklaşılmadığını, hocadan daha uygun isimler için yeni liste istedi.

Britos ve Silvestre pişmanlığı

Hamza Hamzaoğlu'nun verdiği yeni liste doğrultusunda stoper arayışlarına baştan başlayan Galatasaray yönetimi bu kez maliyeti düşük, yaşı ilerlemiş bir sol stoper kadroyu takviye etme kararı aldı. Hamzaoğlu'nun, gençlere yönelerek, Miguel Britos ve Matias Silvestre gibi sözleşmesi ellerinde olan iki ismi transfer etmedikleri için büyük pişmanlık yaşadığı da gelen bilgiler arasında. Hamzaoğlu, Melo'nun ayrılma sürecinde genç oyuncu isteği yüzünden Stephan Mbia'nın da Trabzonspor'a kaptırılmasına neden olmuştu.

Basanta'yı istiyor

Genç oyunculara çekilen fiyatlar yüzünden Galatasaray yönetimi Hamza Hamzaoğlu'nun verdiği raporla sol stoper konusunda rotasını değiştirirken scout ekibinin raporundan çıkan bir isim genç teknik adamın ilgisini çekti. Hamzaoğlu'nun son bir iki gündür scout ekibinin verdiği raporda yer alan José María Basanta'nın videolarını izliyor. Scouting raporlarını inceliyor. Arjantin Milli Takımı'nda da forma giyen 31 yaşındaki oyuncu için Galatasaray'ın Fiorentina'ya sürpriz bir teklif yapabileceği ise gelen bilgiler arasında.

Semih ve Chedjou'nun durumu

Galatasaray'da topuğundan sakatlığı bulunan Aurelien Chedjou'ya iğne tedavisi uygulanıyor. Tedavisine devam edilen Kamerunlu oyuncunun Semih Kaya'nın yokluğunda Osmanlıspor maçına yetişmesi için büyük çaba harcanıyor. Bir süredir sakat olan Semih'in tedavisi de tamamlandı. Genç futbolcunun Perşembe gününden itibaren takımla birlikte çalışmalara başlayacağı ama Osmanlıspor maçında forma giyme ihtimalinin düşük olduğu gelen haberler arasında.