Galatasaray yine tarih yazdı

Galatasaray Juventus'u devirerek gruptan çıktı ve yeni bir destana imza attı.

Aslanım Galatasaray... Temsilcimiz Galatasaray, yoğun kar yağışı nedeniyle bugün saat 15.00'e ertelenen maçta Juventus'u 1-0 yendi; Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkmayı başardı. Son 16'ya kalan Cimbom, 32. dakikadan hakem atışıyla başlayan karşılaşmanın 85. 85. dakikasında Sneijder ile zafere uzandı.


 

MAÇTAN NOTLAR

UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu'ndaki dün kar yağışı nedeniyle tatil edilmek zorunda kalınan Galataaray-Juventus mücadelesi, tekrar başladı. Maçın 31. dakikasında hakem Pedro Proença'nın takım kaptanları ve teknik heyetleriyle yaptığı görüşmenin ardından önce 20 dakika ara verdiği sonra da tatil ettiği müsabaka, kaldığı yerden itibaren oynandı. Takımlar, kural gereği maçın tatil edildiği andaki 11'leriyle müsabakaya başladı. Karşılaşmaya Galatasaray topa sahip olduğu durumda start verildi. Ayrıca, maçın duraklama anında saha kenarında tedavi olan Eboue, maça kenardan dahil oldu.

SAHA YOĞUN BİR ÇALIŞMAYLA TEMİZLENDİ

Dün başlayan müsabaka bir anda bastıran yoğun kar yağışı sonrası tatil edilirken, gece boyu devam eden yağış sabah saatlerinde saha zeminini tamamen kapladı. Maçın oynanması için yoğun bir çalışma gerçekleştirilirken, kulüp çalışanları ve Şişli Belediyesi tarafından gönderilen kar temizleme aracı, müsabakanın başlamasına 1 saat zaman kalana kadar aralıksız çaba sarf etti. UEFA yetkililerinin ve hakemlerin incelemelerinin ardından müsabakanın oynanmasına engel olacak bir durumun bulunmadığı tespit edildi.

TRİBÜNLER BU KEZ BOŞ KALDI

Galatasaray-Juventus karşılaşmasında dün Türk Telekom Arena tribünleri dolarken, bugün ise ilgi oldukça düşük kaldı. Maçın tekrar oynanma saatinin çalışma saatine denk gemesi nedeniyle taraftarların önemli bir bölümü müsabakayı izemeye gelemedi. Öte yandan karşılaşma öncesi taraftarlar, dün kullandıkları biletler tekrar kontrol edilerek stada alındı. Yırtılmış dahi olsa bilet parçalarını yanında getiren taraftarlar içeri sokulurken, bileti bulunmayanlar ise maçı izleyemedi. Ayrıca, Juventus taraftarlarına ayrılan rakip takım tribününün de düne oranla büyük ölçüde boş kaldığı görüldü.

TURU GETİREN GOL SNEIJDER'DEN

Galatasaray'da sakatlığı nedeniyle bir süredir takımdan ayrı kalan Hollandalı yıldız, takımına turu getiren isim oldu. Maçın 85. dakikasında attığı golle takımını 1-0 öne geçiren Sneijder, kazanılan bu başarının en önemli mimarlarından biri oldu.

MAÇ SONU BÜYÜK SEVİNÇ

Karşılaşmanın sona ermesinin ardından Türk Telekom Arena'da büyük sevinç yaşandı. Futbolcular, bitiş düdüğüyle birlikte saha içinde birbirlerine sarılarak elde edilen başarıyı kutlarken, daha sonra tribünlere giderek bu mutluluklarını taraftarlarla da paylaştılar. Bu arada, sahaya giren bazı taraftarlar, güvenlik güçlerince çıkarıldı.

AĞIR ZEMİN FUTBOLU ETKİLEDİ

Türk Telekom Arena'da kar yağışından ve temizleme çalışmalarından etkilenen saha zemini, oldukça ağırlaştı. Saha zeminindeki ıslaklık nedeniyle top kontrolü zorlaşırken, futbolcular da pas yapmakta önemli ölçüde sıkıntı yaşadı.

KAPILAR AÇILDI

Kar nedeniyle dün tatil edilen karşılaşmada Türk Telekom Arena tribünlerinde boşluklar oluşurken, daha sonra stada gelen tüm taraftarlar içeri alındı. Maçın başlamasından bir süre sonra, dışarda bekleyen taraftarlar da stada alındı ve Türk Telekom Arena önemli ölçüde doldu. Maçı izleyen seyirci sayısının 37 bin 375 kişi olduğu duyuruldu.