Galatasaray yeni başkanını seçiyor

Sarı kırmızılı camia 35. başkanını seçiyor. Duygun Yarsuvat ile Alp Yalman'ın mücadelesinde Duygun Yarsuvat'ın bir adım önde olduğu anlaşıldı. (Alp Yalman, Duygun Yarsuvat, Fatih Terim ve Abdurrahim Albrayrak oyunu kullandı)

Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda bugün saat 10.00'da başlayan olağanüstü genel kurul toplantısında 98. dönem kulüp yönetimi seçilecek. Sarı-kırmızılı kulüpte 3,5 yıldır başkanlık görevini sürdüren ve bu seçimde aday olmayan Ünal Aysal'ın ardından yeni başkan olabilmek için Alp Yalman ile Duygun Yarsuvat yarışıyor.

- Genel kurul üyeleri, seçimde Alp Yalman'ı desteklemek için "sarı", Duygun Yarsuvat'ı desteklemek için de "kırmızı" renkli oy pusulalarını kullandı.

- Galatasaray'ın başkan adayları Duygun Yarsuvat ve Alp Yalman, 1. sandıkta oylarını kullanırken, Ünal Aysal 9. sandıkta oyunu verdi.

- Galatasaray Lisesi'nde yapılan Galatasaray Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu'nda Abdurrahim Albayrak oyunu kullandı. Oy kullanma işleminin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Albayrak, Galatasaray için bugün buraya gelen herkese teşekkür ettiğini belirterek, “Hangi listeye oy verirse versin Galatasaray için oy verilecek. Her iki başkana da teşekkür ediyorum böyle bir durumda ellerini taşın altına koydular” dedi.

Basın mensuplarının hangi tarafın ağır bastığı ile ilgili sorusuna ise Albayrak, kırmızı listenin ağır bastığını söyledi.

- İki başkan adayı da konuşmama kararı aldı. Gelenek olduğu üzere oylamaya geçilmeden önce başkan adayları kürsüye çıkar, kongre üyelerine hitaben seçim vaatlerini aktarırdı. Ancak Alp Yalman-Duygun Yarsuvat ikilisi konuşmama kararı aldı. İki adayın bu tavrı, seçim vaatlerinin benzer olduğu şeklinde yorumlandı.

- Son yılların en centilmen yarışı sürüyor. Her iki ekipteki isimler sıcak sohbetler yapıyor, koridorlarla kahkaha sesleri yükseliyor. Alp Yalman'ın listesindeki isimler ile Duygun Yarsuvat'ın listesindeki isimler birbirlerine karşı çok samimi davranıyor.

- Saat 14.20 itibariyle oy kullanmak için Galatasaray Lisesi'ne gelen üyelerin sayısı 2968'i buldu. Oylama sona erene kadar toplam 3500 üyenin oy kullanmak için imza atması bekleniyor. Bu üyelerden 500 kadarının kongre başlayana kadar kararsız olduğu kulislerde konuşulanlardan..

- Galatasaray'ın eski teknik direktörü ve şu an Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 4 numaralı sandıkta oyunu kullandı.