Galatasaray Sivasspor karşısında zorda olsa kazandı

Olaylı maçta Galatasaray 10 Sivasspor 8 kişi kaldı

Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında Galatasaray, sahasında Sivasspor'u 2-1 yendi; puanını 22'ye yükseltti. Cimbom'a galibiyeti getiren golleri iki yakın arkadaş Burak ve penaltıdan Selçuk kaydetti. Sivasspor'un golü Djebbour'dan geldi. Konuk ekipte Ümit Kurt 39'da, Da Costa 90'da ve Cicinho 90+3'te kırmızı kart gördü. Galatasaray'da ise Dany 21'de atıldı. Drogba 90+1'de penaltı kaçırdı.

MAÇTAN NOTLAR

Spor Toto Süper Lig'de Sivasspor'u konuk eden Galatasaray'da teknik direktör Roberto Mancini, son oynadıkları Fenerbahçe derbisine göre ilk 11'de 4 değişiklikle takımını sahaya sürdü. Milli maçlar nedeniyle lige verilen aradan önce Fenerbahçe ile oynanan derbide ilk 11'de başlayan futbolculardan Didier Drogba ve Ceyhun Gülselam, Sivasspor karşısında yedekler arasında yer alırken, sakatlığı olan Semih Kaya ile Bruma ise kadroda bulunmadı. Teknik direktör Mancini, bu oyuncuların yerine Sivasspor önünde sakatlığı geçen Gökhan Zan, Aydın Yılmaz, Albert Riera ve Umut Bulut'u ilk 11'de görevlendirdi. Sarı-kırmızılı ekipte Bruma ve Nordin Amrabat, yabancı sınırlaması nedeniyle 18 kişilik kadroya alınmadı.

DROGBA İLK KEZ YEDEK

Galatasaray'da golcü futbolcu Didier Drogba, bu sezon ilk kez bir resmi maça yedek soyundu. Roberto Mancini, sarı-kırmızılı ekibin bu sezon ligde, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ve TFF Süper Kupa'da oynadığı 16 maçın tamamında da ilk 11'de başlayan ve takımın en istikrarlı oyuncularının başında gelen Drogba'yı, Sivasspor karşılaşmasında yedekler arasında tuttu. Sivas temsilcisi karşısında Drogba'nın yerine hücumda Umut Bulut görev yaptı.

RİERA LİGDEKİ İLK MAÇINA ÇIKTI

Sarı-kırmızılı takımda İspanyol oyuncu Albert Riera, Sivasspor karşılaşmasıyla bu sezon ilk kez bir lig maçında görev yaptı. Galatasaray'dan ayrılan Fatih Terim ve yeni teknik direktör Roberto Mancini'nin bu kulvarda daha önce tercih etmediği Riera, Sivasspor maçına ilk 11'de başlayarak, ligdeki ilk karşılaşmasına çıktı. İspanyol oyuncu, bu sezon takımının UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı 3 maçta forma giymişti.

MUSLERA, SNEİJDER VE SEMİH KAYA KADRODA YOK

Galatasaray'da sakatlıkları bulunan kaleci Muslera ve Semih Kaya ile Sneijder, Sivasspor maçının kadrosunda yer almadı. Son antrenmanda takımla çalışan Sneijder, UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki zorlu Real Madrid maçı öncesi riske edilmedi. Tedavisine devam edilen Muslera'nın yerine ise son iki resmi karşılaşmada olduğu gibi kaleyi Eray İşcan korudu.