Galatasaray, Riekerink kararını verdi

Galatasaray, geçtiğimiz sezon geçici olarak teknik direktörlüğe getirilen Riekerink ile ilgili kararını verdi.

AjansHaber / ÖZEL

Galatasaray yeni sezon için transfer çalışmalarını sürdürürken teknik direktör belirsizliği devam ediyor. Geçtiğimiz sezonun son bölümünde geçici olarak anlaşılan Hollandalı teknik adam Jan Olde Riekerink ile bu sezon devam edilip edilmeyeceği tartışma konusu olmuştu. Galatasaray’ın başına geçtikten sonra bir sistem oturtma çabası içinde olan Riekerink ile Galatasaray’ın oyunu gelişmişti. Riekerink yönetimindeki Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe’yi mağlup edip kötü geçirdiği sezonu kupayla tamamladı.

RIEKERINK ALTYAPIDAKİ GÖREVİNE DEVAM EDECEK

Riekerink’in takıma olumlu bir etki kattığını ve devam edilmesi gerektiğini düşünen bir kısım ile Riekerink altyapıdaki göreve devam edip yerine yeni bir teknik adam alınması gerektiğini savunan iki farklı kısım vardı. Galatasaray yönetimi ise Hollandalı teknik adam Riekerink için kararını verdi. Yeni sezona daha iddialı bir teknik adam ve yapılanmayla girme amacında olan Galatasaray yönetimi, Riekerink’in altyapıdaki görevine devam etmesini istiyor. Başkan Dursun Özbek, teknik direktörlük görevi için daha tecrübeli bir isim düşünüyor.

2 ÖNEMLİ HOCA ADAYI

Riekerink yerine düşünülen teknik adam adaylarından Jorge Sampeoli, Granada ile anlaşmak üzere. Galatasaray’ın teknik direktörlük için düşündüğü bir diğer isimse İspanyol teknik adam Quique Sanchez Flores. Geçtiğimiz sezon İngiltere Premier Lig takımlarından Watford’u çalıştırdı. 51 yaşındaki tecrübeli teknik adam ile ilk görüşme olumlu geçse de Sevilla’nın da Sanchez Flores’e talip olduğu iddia edildi.

SANCHEZ FLORES’DE SEVILLA DA DEVREDE

İspanyol basınında yer alan haberlerde, Sevilla teknik direktörü Unai Emery’nin görevinden ayrılması durumunda Quique Sanchez Flores ile görüşmelerin başlayacağı iddia edildi.

ANLAŞMA OLMAZSA RIEKERINK İLE DEVAM İHTİMALİ DOĞABİLİR

Galatasaray, aradığı isimlerle anlaşma sağlayamaz ve sözleşme imzalanmazsa Hollandalı Riekerink ile devam edebilir.  Teknik direktör adayları ile görüşmelerini sürdüren Galatasaray yönetimi, elde edilecek sonuca göre önümüzdeki sezonun transfer listesini de şekillendirecek.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.