Galatasaray, Lassana Diarra transferini bitiriyor

Galatasaray, Lassana Diarra transferini bitiriyor. Melo'nun boşluğunu Lassana Diarra ile dolduracak. Transferle ile ilgili detaylar haberin ayrıntılarında.

Galatasaray Yönetimi, transferde son dakika gelişmelerini art arda patlatmaları bekleniyor. Transfer sezonu açılmasından bu yana transfer çalışmalarında sessiz duran Galatasaray, birçok yıldız adayıyla görüşmeler yaptı. Ezeli rakipleri yaptığı transferlere sessiz kalan Galatasaray, Marsilya'nın tecrübeli ön libero oyuncusu Diarra'ya göz kırptı. Ezeli rakibi Beşiktaş'ı Süper Kupa finalinde yenerek moral kazanan sarı-kırmızılı ekip, Başkan Dursun Özbek, Konya dönüşü uçakta kurmaylarına "Bir an evvel bitirin şu transferi" dedi. Melo'nın gitmesiyle ön liberoda sıkıntılar yaşayan Sarı-Kırmızılı takım, Liverpool'un yıldızı Leiva'dan istediğini bulamayınca rotayı Diarra'ya çevirdi. Galatasaray Yönetmi üyesi Mehmet Özbek ile futbol direktörü Cenk Ergün transferi bitirmek için Marsilya'ya uçtu. 

3+1 'EVET' DEDİ

Hollandalı çalıştırıcı Riekerink'in ön libero konusunda yönetime ilettiği transfer adayları arasında ilk sırayı alan Diarra'nın yıllık ücretinin 4.5 milyon euro civarında olduğu ve yönetimin elden çıkaracağı oyunculardan gelecek parayla bu transferi gerçekleştirmek istiyor. 3+1 yıllık sözleşme imzalaması beklenen tecrübeli yıldızın, yapılacak görüşmeler sonra İstanbul'a gelerek sağlık kontrolünden geçmesi bekleniyor.

LASSANA DİARRA'NIN KARİYERİ

Galatatasaray yönetimi, transferlerin son günlerinde yıldız futbolcu Lassana Diarra ile temas kuruyor. Fransa'nın Marsilya takımında oynayan orta saha oyuncu için girişimlerde bulundu. L. Moskova'yla bir süredir mahkemelik olan Diarra'nın, Marsilya'ya geldikten sonra yönetimden "İstediğin zaman bonservissiz gidebilirsin" dendi. Yeni gelen yönetim ise Diarra'ya "Ayrılmak istiyorsan bonservis getir" dendiği öğrenildi. Bunun üzerine Galatasaray'lı yöneticiler transferi hızlandırmak adına Marsilya ile masaya oturup ikna etmeye çalışacak. Peki Galatasaray'ın gündeminde olan Lassana Diarra'nın futbolculuk kariyeri. 

Tecrübeli oyuncu Diarra, 1985 Paris doğumlu. 1.73 boyunda ve ön libero pozisyonunda forma giyiyor. Fransa takımlarından Le Havre B takımında başlayan ve burada oynadığı oyunla göz dolduran oyuncu, 2004 yılında A takıma yükselmiştir. Geçtiğimiz sezon Marsilya ile çıktığı 33 maçta 1 gol atabilmişti. Fransız oyuncunun, ilk haftasında Ligue 1'de ise Marsilya forması altında 90 dakika kalabildi. Lassana Diarra, kariyerine Chelsea, Arsenal, Portsmouth, Real Madrid, Anzhi Makhachkal, Lokomotiv Moskova ve Marsilya gibi Avrupa'nın üst kulüplerinde forma giymiştir. Gösterdiği istikrarlı oyunu ile Chelsea'nin dikkatini çekmiştir. 2005-2006 sezonun başlarında Chelsea'ya transferi gerçekleşmiştir. Forma şansı az bulan oyuncu 2 sezon burada kalmış ve Fransa Milli Takımı'na da seçilmiştir. 24 Mart 2007 tarihinde ilk Milli Takım da forma giymişti. Diarra, ulusal takımı ile 34 resmi maça çıkmıştır. 2007 yılında Arsenal takımına transfer olan Diarra, burada da forma şansı bulamadığı için 1 sezon sonra 2008-2009 sezonunda Portsmouth ekibine transfer olmuştur. Sezona yine aynı takımıyla başlayan oyuncu transfer döneminin ilk devresinde İspanya'nın dev kulübü Real Madri'e transfer olmuştur.

DURSUN ÖZBEK GÖNDERME YAPTI

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek: "Kupalar sadece futbolda gelmedi. Baskette Eurocup, voleybolda ikincilik ve amatör sporlardaki kupalar var. Bu kupalarla müzede yer bulmak zorlaştı. Neredeyse iki rakibimizin toplamı kadar kupa aldık" dedi.