Galatasaray bir ilki başardı! EuroCup’ta finaldeyiz

Galatasaray Odeabank Erkek Basketbol Takımı, tarihi bir başarıya imza atarak Avrupa’nın 2 numaralı kupasında finale yükseldi.

AjansHaber/ÖZEL

Galatasaray camiası, finansal olarak kötü günler geçirdiği bugünlerde erkek basketbol takımının başarısıyla sevindi. Galatasaray Odeabank Erkek Basketbol Takımı, Avrupa’nın 2 numaralı kupası olan EuroCup’ta finale yükselerek, bu başarıyı gerçekleştiren ilk Türk takımı oldu.

GRUPLARDAN LİDER OLARAK ÇIKTILAR

Galatasaray Odeabank, EuroCup’ın ilk grubunda Neptunas, Nizhny Novgorod, Hapoel Bank Yahav Jerusalem, AEK Athens ve Krasny Oktyabr takımlarıyla karşılaştı. Bu grupta 7 galibiyet 3 mağlubiyet alan Galatasaray Odeabank bir üst tura lider olarak çıktı. Galatasaray Odeabank birinci gruptan çıktıktan sonra ikinci grupta CAI Zaragoza, Dinamo Banco di Sardegna Sassari ve Szolnoki Olaj ile karşılaştı. N grubunda 4 galibiyet 2 mağlubiyet alan Galatasaray Odeabank, bu gruptan da lider çıktı.

SON 16 TURUNDA TANIDIK RAKİP

Galatasaray Odeabank, her iki gruptan da lider olarak çıktıktan sonra son 16 turunda Pınar Karşıyaka ile karşılaştı. İlk maçı 67-64 kazanan Pınar Karşıyaka, bu avantajını İstanbul’da koruyamadı ve Galatasaray Odeabank’a 72-59 mağlup oldu.

BAYERN’İ İSTANBUL’DA GEÇTİ

Galatasaray Odeabank, EuroCup’ta aldığı başarılı sonuçlarla çeyrek finale yükselme hakkı kazandı. Çeyrek finalde Alman ekibi Bayern Münih ile eşleşen Galatasaray Odeabank, Almanya’daki ilk karşılaşmayı 99-89 kaybetti. Galatasaray’ın turu geçmesi için İstanbul’da 11 sayılık bir galibiyete ihtiyacı vardı. Taraftarının da desteğiyle Abdi İpekçi Salonu’nda çok iyi atmosfer sağlayan Galatasaray Odeabank, Bayern Münih’i 72-59 yenerek yarı finale yükseldi.

Galatasaray’ı yarı finale götüren karşılaşmaya McCollum damga vururken, Davis ile Micov da önemli skor katkısı sağladılar. Maçtan sonra açıklama yapan Ergin Ataman, yaşanan terör olaylarını hatırlatarak, "Ülkemizin yaşadığı sıkıntılı günler var. Aynı şekilde dünyada insanlık adına işlenen büyük cinayetler var. Psikolojik olarak zor bir gündü. Burada çıkıp oynamak zorundaydık. Esas büyük teşekkürü, bu şartlara korkusuzca buraya dolduran taraftarımıza teşekkür ediyorum. ‘Vatan sana canım feda' diyerek korkusuzca buraya geldiler" dedi.

ABDİ İPEKÇİ’DE RAKİPLERE GEÇİT YOK

Galatasaray Odeabank, aldıkları başarılı sonuçlarla dikkatleri üzerine geçti. Yarı finalde İspanya’nın Herbalife Gran Canaria ile eşleşen Galatasaray Odeabank finale yükselmek için kıyasıya mücadele etti. ULEB EuroCup yarı finali ilk maçı İstanbul’da, Abdi İpekçi Salonu’ndaydı. Sarı kırmızılı taraftarlar, tıpkı Bayern Münih karşılaşması gibi Gran Canaria maçında da müthiş bir atmosfer oluşturdu. Taraftarının desteğini arkasına alan Galatasaray Odebank, 89-75’lik galibiyetle büyük bir avantaj sağladı.

Abdi İpekçi Salonu’ndaki avantajlı skorla İspanya deplasmanına giden Galatasaray Odeabank, EuroCup yarı final rövanş İspanya deplasmanında karşılaştığı Herbalife Gran Canaria’ya 94-81’lik skorla mağlup olmasına karşın adını finale yazdırdı.

Normal süreyi 90-76 geride kapatmasına karşın uzatma bölümünde farkı eriterek turu geçen Galatasaray Odeabank’ta McCollum 16 sayı 5 ribaund, Vladimir Micov 21 sayı 7 ribaund, Stephane Lasme 11 sayı 5 ribaund, Errick, Chuck Davis 9 sayı- 3 ribaund ve Sinan Güler de 9 sayı- 3 ribaundla maçı tamamladı.

FİNALDE RAKİP STRASBOURG

ULEB EuroCup’ta tarih yazan Galatasaray Odeabank finalde Fransız temsilcisi Strasbourg ile karşılaşacak. Strasbourg, yarı finalde İtalya'nın Energia Trento takımını elemişti. Finalin ilk maçı Fransa'da, son maçı ise İstanbul'da oynanacak.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.