Galatasaray Beşiktaş derbisinde Burak Yılmaz yine atacak mı?

Hafta sonu oynanacak Galatasaray derbisi öncesinde, Beşiktaş taraftarlarını yine Burak Yılmaz endişesi sardı.

Volkan TÜMKOR / AjansHaber

2006 senesinde transfer olduğu Beşiktaş'tan, 2008 yılında ayrılarak Manisaspor'a geçen Burak Yılmaz, kariyerinin son yıllarında gösterdiği gelişim ve attığı goller kadar, maç içinde yaptığı, hakemi aldatmaya yönelik hareketleriyle de konuşuluyor.

Son olarak Antalyaspor deplasmanında, Koray Arslan ile yaşadığı pozisyonla gündeme gelen golcü futbolcu, kariyeri boyunca, Beşiktaş'a rakip olduğu on maçın sekizinde, tartışmalı pozisyonların başrolündeydi.

10 Mayıs 2008 Beşiktaş 5 - 1 Manisaspor

2007-08 sezonunun son haftasında, ligde şampiyonluk iddiası bulunmayan Beşiktaş ile küme düşmesi kesinleşmiş Manisaspor'un mücadelesinde, ilk 10 dakika Beşiktaş'ın 4-0'lık üstünlüğüyle geçildi. Maçın kalan 80 dakikası ise formaliteden ibaret kaldı. Son dakikalarda gelen karşılıklı birer gol de skoru belirlemekten öteye geçmedi.

24 Ekim 2009 Eskişehirspor 0 - 1 Beşiktaş

Temposuz geçen, iki takım futbolcularının da fazla varlık gösteremediği karşılaşmadan akıllarda kalan tek görüntü, Ekrem'in, Eskişehirspor kalecisi Ivesa'yı ceza sahası dışında geçerek boş kaleye attığı gol oldu. Burak Yılmaz da sahadaki diğer oyuncular gibi etkili olamadı.

10 Nisan 2010 Beşiktaş 0 - 0 Trabzonspor


 

Her iki takımın da gol aradığı dakikalarda, Teofilo'nun pasında, ceza sahasında topla buluşan Burak Yılmaz, topu İbrahim Toraman'dan kurtardıktan sonra yerde kaldı. Mücadele esnasında, Toraman'ın her iki ayağı da yerdeydi. Pozisyonu süzen hakem, Burak Yılmaz'a, 'hakemi aldatmaya yönelik hareketten' sarı kartını gösterdi. Maç sonrası Trabzonsporlu taraftarlar, Burak Yılmaz'ın ayakta kalmayarak gollük pozisyonu harcadığını söyleyerek futbolcuya tepki gösterdiler.

3 Ekim 2010 Trabzonspor 1 - 0 Beşiktaş


 

Trabzonspor serbest vuruşunda Selçuk İnan'ın yaptığı ortaya kafayı vuran Mustafa Yumlu, hem takımına galibiyeti getiriyor hem de kariyerinin ilk golünü atıyordu. Ancak maçtan sonra, serbest vuruşa sebebiyet veren faul pozisyonunda, Burak Yılmaz'ın kendisini Ernst'ten rahatlıkla kurtarabilecekken, faul almak adına, ayağını Ernst'in ayağına bilerek taktığı konuşuldu.

6 Mart 2011 Beşiktaş 1 - 2 Trabzonspor


 

Maçın 70. dakikasında, Sivok'la orta sahada girdiği mücadele sonrası, topa yetişemeyince yere düştü. Hakemin faul kararı vermesiyle, daha önceden sarı kartı olan Sivok, ikinci sarı kartı görerek oyundan atıldı.


 

İlerleyen dakikalarda, Beşiktaş kalecisi Rüştü ile karşı karşıya kaldı. Topu, Rüştü'den kurtardıktan sonra tecrübeli kalecinin havadaki ayağına takılarak düştü. Ancak hakem penaltıyı vermedi. Pozisyonun penaltı olduğunu, Rüştü de itiraf etti.

Maçın 88. dakikasında attığı golle Trabzonspor'a galibiyeti getiren Burak'ın, maçtan sonra yapılan kontrollerinde burnunda kırık tespit edildi.

27 Kasım 2011 Trabzonspor 0 - 1 Beşiktaş


 

Quaresma'nın penaltıdan attığı golle Beşiktaş'ın 1-0 önde götürdüğü maçta, Serkan Balcı'nın uzun pasıyla Beşiktaş ceza sahasına girdi. İbrahim Toraman'la ikili mücadelesi sırasında, top kendi eline çarpmasına rağmen İbrahim Toraman'ın topa elle müdahale ettiği iddiasıyla penaltı bekledi. Hakem oyunu devam ettirince, itirazda bulundu.

4 Mart 2012 Beşiktaş 1 - 2 Trabzonspor


 

Mücadele, Beşiktaş'ın 1-0 üstünlüğüyle devam ederken Colman'ın geliştirdiği atakta, kendisini marke eden savunma oyuncusu Ersan Gülüm'ü arkasından iterek demarke kaldı. Hakemin faulü görmemesi ve oyunu devam ettirmesi ile boş pozisyonda kalan Burak Yılmaz, Colman'ın pasında topu ağlara göndererek beraberlik golünü attı.

11 Mayıs 2012 Beşiktaş 1 - 1 Trabzonspor


 

Maç 0-0 devam ederken Olcan'ın sağ kanattan Beşiktaş ceza sahasına gönderdiği topa hareketlenen Burak Yılmaz, İbrahim Toraman kayarak topa müdahale ettiği esnada yere düştü. Hakem, müdahalenin topa olduğu kararını verince itirazda bulundu.


 

İlk yarının son dakikalarında, Trabzonspor serbest vuruşundan gelecek ortayı beklerken Fabien Ernst'e şarjda bulundu. Şarj sonucunda Fabien Ernst yere düşerken Burak Yılmaz da yüzünü tutarak kendisini yere bıraktı. Yüzüne darbe aldığı iddiasıyla yerde kıvranırken Ernst'in kendisine tepki göstermesi üzerine, ok gibi yerinden fırlayarak metrelerce Ernst'in peşinden koştu ve Beşiktaşlı futbolcunun boğazını sıktı. Bu hareketi gören hakem, Burak Yılmaz'ı kırmızı kartla oyundan attı.

26 Ağustos 2012 Beşiktaş 3 - 3 Galatasaray


 

Beşiktaş'ın 3-2 önde götürdüğü karşılaşmanın 86. dakikasında, Beşiktaş ceza sahasına doğru ilerleyen Burak Yılmaz, Escude'nin kendisine müdahalesi olduğunu iddia ederek kendisini yere bıraktı. Hakemin verdiği penaltının gole çevrilmesiyle birlikte, maç 3-3 berabere bitti. Burak Yılmaz'ın düşüşü, maçtan sonra günlerce tartışıldı. Golcü oyuncu, kendisine kesinlikle faul yapıldığını iddia etse de maçtan sonra Galatasaray taraftarlarından bile tepki gördü.

22 Eylül 2013 Beşiktaş 0 - 3 Galatasaray


 

Olaylar sonucunda 3-0 Galatasaray lehine tescil edilen maç 1-1 devam ederken, Beşiktaşlı Veli'nin pasında araya giren Burak Yılmaz, topu koluyla kontrol etti ve bu müdahale Galatasaray'ın ikinci golünün başlangıcı oldu. Hakemin oyunu devam ettirmesiyle gelişen atakta, Burak Yılmaz'ın pasına hareketlenen Drogba, topu Beşiktaş kalecisi Tolga'nın uzanamayacağı yere göndererek skoru 2-1'e getirdi. Maç bu skorla devam ederken yaşanan talihsiz olaylar sonrası, hakem müsabakayı tatil etti.