"Galatasaray benim için 8 hocayı bekletti"

Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, İtalyan Corriere della Sera'ya samimi açıklamalar yaptı.

PRANDELLI'DEN AÇIKLAMALAR

Galatasaray, Roberto Mancini ile yolları ayırdıktan sonra takımın başına Cesare Prandelli'yi getirmişti. İtalya milli takımıyla kötü bir Dünya Kupası geçiren deneyimli hoca Galatasaray'ı seçtiği için de İtalya'da büyük eleştiri konusu olmuş ve korkaklıkla suçlanmıştı. Corriere della Sera'ya konuşan Prandelli bu konuayb açıklık getirirken neden Galatasaray'ı seçtiğini de dile getirdi.

- Juventus’u çalıştırmak ister miydin? Taraftarla Allegri’yi çok sıcak bir şekilde karşıladı. İyi bir geçmişe sahipler. Galatasaray’a imza atmadan birkaç gün beklesen…

İki kez onları çalıştırmaya çok yaklaştım. Ama Floransa’da kalmayı seçtiğimi gururluyum. Onların projesine inanmıştım.

- Conte için ne dersin? Kazanma stresi mi yaşadı yoksa kaybetme stresi mi?

Conte bir keresinde “Kaybetmek ölmek gibidir” demişti. Bence kaybetme stresi yaşadı.

- Sizi en çok yaralayan şey neydi?

Kaçtığımı iddia etmeleri. Bu doğru değil. Profesyonel ve kişisel olarak bunu kanıtladığımı düşünüyorum. Mesela Parma’da bunu yaşadım. Parmalat iflas etti ve çok sayıda kişi takımdan ayrıldı. Ama ben kaldım ve o kadroyla beşinci oldum. Floransa’da da aynı şeyleri yaşadım ve takımda kaldım.  Adeta yalnızdım. Yöneticiler Calciopoli skandalında içerideydiler. Puan silme cezası olmasa ligi ikinci sırada bitirmiştik. Hepimiz İtalya Futbol Federasyonu’ndan istifa ettik. Şimdi kaçmış mı oluyorum? Neyden kaçtım?

- Peki neden Galatasaray’ı seçtin?

Vakit yoktu. Beni aradılar ve ben de onlara geri döndüm. “Çok büyük bir kulübüz ve senin için 8 tane teknik direktörü bekletiyoruz” dediler. Ayakkabılarımı giyip tekrar sahalara dönmek için fiziksel de bir ihtiyacım var. Çocukken bisikletten düştüğünüzde hemen kalkmaya çalışırsınız. Beni seven insanlara çok şey borçluyum. İşimi yapmaya devam edeceğim. Benim için zorlu bir mücadele olacak.