Galatasaray Almeida'yı neden resmen açıklamadı?

Galatasaray, prensip anlaşmasına vardığını açıkladığı Hugo Almeida transferinden, yerli oyuncuların geçen yılki tutumu nedeniyle vazgeçti.

Beşiktaş'la sözleşmesi biten Hugo Almeida'nın geçtiğimiz hafta başında Ünal Aysal'la görüşmeye giderken çekilen fotoğrafları basına yansımış, Galatasaray Başkanı da görüşmeyi doğrulayarak Portekizli oyuncuyla prensip anlaşmasına varıldığını dile getirmişti.

Almeida ile yapılan görüşmenin hemen ardından teknik direktör Cesare Prandelli'yi KAP'a bildiren ve transfer çalışmalarına başlayan Galatasaray, uzun süre uğraştığı Olcan Adın transferini bitirmesine rağmen, bonservisi elinde olan Hugo Almeida'nın transferini resmiyete dökmedi.

PRANDELLI SICAK BAKMADI

Almeida transferinin sonuçlanmamasındaki ilk etken Prandelli'nin yorumu oldu.

Yabancı kontenjanını düşünen İtalyan hoca, elinde Burak Yılmaz ve Umut Bulut gibi iki santrfor varken kontenjanını Almeida'yla harcamak istemedi. Prandelli'nin kafasındaki oyun sistemine göre Galatasaray sahaya tek santrforla çıkacak, o isim de Burak ya da Umut olacak.

İtalyan hoca yönetimden yabancı bir hücum oyuncusu istiyor ancak o isim Prandelli'ye göre, Burak ya da Umut'tan biri sahada olduğunda kanatta görev yapabilecek bir oyuncu olmalı. Tecrübeli hoca elde Burak Yılmaz gibi bir oyuncu varken yalnızca santrfor oynayacak bir isme kontenjan nedeniyle sıcak bakmıyor.

YERLİLER DAHA YENİ İMZA ATMIŞKEN...

İkinci önemli sebepse takımdaki yerli oyuncular.

Hugo Almeida ile Galatasaray arasındaki anlaşma senelik 3 milyon euroydu. Ancak Almeida'nın, sözleşmeleri iyileştirilerek uzatılan yerli futbolculardan fazla para kazanacak olması Sarı-kırmızılı takımda geçen yıl yaşanan sıkıntıları akıllara getirdi.

Beşiktaş'ta oynadığı yıllarda istisnasız sezonun yarısını sakat geçiren, bu yıl da çoğu maçta kontenjan engeline takılacağı düşünülen Almeida için takım içi dengelerle oynanmadı.

Galatasaray'la Mayıs ayının sonunda sözleşme yenileyen Burak Yılmaz, bu yıl 2 milyon 750 bin euro garanti para alacak ve ücreti kademe kademe artarak 5 yıl sonra 2 milyon 950 bin euroya çıkacak.