Diego gelince ne olacak? Prandelli'nin Mancini'den farkı ne?

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan Süper Kupa maçında futbol, yaşanan olayların gölgesinde kaldı.

Soma'da hayatını kaybeden 301 şehidimizin aileleri yararına oynanan ve öncesinde Süleyman Seba gibi birleştirici bir başkanın anıldığı mücadele maalesef adına yakışır bir karşılaşma olmadı. Yaşanan futbol dışı olaylar dev derbiye damga vurdu. Yöneticiler adına, futbolcular adına, tribündekiler adına Türkiye utandı...

FUTBOL YOK

Geçtiğimiz sezonu Süper Lig şampiyonu olarak tamamlayan Fenerbahçe ve Türkiye Kupası şampiyonu olarak tamamlayan Galatasaray, Süper Kupa'ya yeni teknik direktörleriyle çıktı. Her iki takım da kendilerine kupa getiren hocalarla yola devam etmedi.

Fenerbahçe'de Ersun Yanal olaylı şekilde görevini İsmail Kartal'a devrederken Galatasaray'da da Roberto Mancini'nin yerine vatandaşı Cesare Prandelli iş başı yaptı ancak her iki takımda da ilk maç itibariyle anlayış değişikliği göze çarpmadı.

DIEGO GELİNCE NE OLUR?

Sarı-lacivertli takım uzun zamandır olduğu gibi topa sahip olan ve oyunda hakimiyeti elinde tutan taraf görüntüsündeydi.

Aykut Kocaman döneminden bu yana alışık olduğu dizilimle sahaya yayılan Fenerbahçeli futbolcular, fiziksel olarak henüz tam anlamıyla hazır olmadıklarını her fırsatta belli ettiler.

Bu sezon takıma katılan tek futbolcu olan Diego'dan yoksun bir şekilde sahaya çıkan Sarı-lacivertli takım, Brezilyalı yıldızın takıma katılmasıyla birlikte 10 numaralı dizilime mi geçecek yoksa Aykut Kocaman'ın uğruna Alex'e veda ettiği mevcut sisteminde mi kalacak bunu zaman gösterecek.

Diego'nun yeteneklerine söyleyecek laf yok ancak Alex'ten sonra oynadığı 10 numarasız sistemle bir Türkiye Kupası bir de Süper Lig şampiyonluğunun ardından dün akşam da Süper Kupa kazanan Fenerbahçe'nin yaptığı tek transferin 10 numara pozisyonunda oynayan Diego olması büyük bir soru işareti.

GALATASARAY BU MANTIKLA OYNAYACAKSA MANCINI NEDEN GİTTİ?

Geçtiğimiz sezon Beşiktaş deplasmanında alınan derbi galibiyetinin ardından takım namağlup bir şekilde yolunda devam ederken Fatih Terim'in yerine göreve getirilen Roberto Mancini, ligi ikinci sırada tamamlamış ve Sarı-kırmızılıların başında Türkiye Kupası'nı kazanmıştı.

Takımı gereğinden fazla hücum oynattığı için eleştirilen Fatih Terim'in ardından Mancini de Galatasaray'ı gereğinden fazla savunan bir takım yaptığı için eleştirilmişti.

Sarı-kırmızılıları iki sezon üst üste şampiyonluğa ulaştıran 4-4-2 diziliminden vazgeçen Mancini, 4-2-3-1'e dönmüş, zaman zaman da takımını sahaya üçlü savunmayla sürmüştü.

Dün akşam Prandelli'nin Galatasaray'a oynattığı oyun da Mancini'nin oynattığından farklı olmadı.

Sahaya tek forvetle çıkan Sarı-kırmızılılar, topu rakibe bırakmayı ve hızlı hücumlarla tehlikeli olmayı denedi ancak fiziksel olarak hazır olmayan rakipleri Fenerbahçe'den daha geridelerdi.

İlerleyen haftalarda Galatasaraylı futbolcular fiziksel olarak güçlendikçe, maçların gidişatı da değişecektir ancak Prandelli, Mancini felsefesini devam ettirdiği sürece Galatasaraylı taraftarlar tatmin olmaz.

DÜNYA KUPASI DARBESİ

Galatasaray'ın hücum organizatörü Wesley Sneijder ve 10 numarasız Fenerbahçe'nin bitiricisi Emmanuel Emenike'nin istediklerini tam olarak sahaya yansıtamaması, mücadelenin golsüz bitmesindeki bir numaralı etken oldu.

Dünya Kupası sonrası takımlarına geç katılan iki oyuncudan Sneijder sahada kaldığı sürede takımı adına akılda kalacak bir pozisyona imza atamazken, Emenike de yakaladığı iki net pozisyonda istediği vuruşu yapamadı.