Futbol katili Hagi!

Gökhan İnler'in Hagi hakkındaki açıklamalarına Galatasaray camiasından destek.

FUTBOLCUYKEN EFSANEYDİ

Galatasaray’da yakaladığı başarılarla dünyaya adından bir kez daha bahsettiren ve Türk futboluna oyunculuğuyla damga vuran Hagi teknik direktörlük kariyerinde maalesef istediği başarıyı bir türlü elde edemedi. Efsane olduğu takımı, yani Galatasaray’ı çalıştırdığı iki dönemde de kendisini sevenleri hayal kırıklığına uğratan Hagi, sarı kırmızılı camia tarafından “futbolcuyken Hagi, teknik direktörken Hagi” diye iki ayrıldı.

PLESAN'I İSTİYORUM RİBERY KİM DEDİ TARİH ONU REZİL ETTİ

Tecrübeli futbol adamı Romanya’da çalışmalarına devam ederken Ünal Aysal’ın transfer etmek için yoğun uğraş verdiği Gökhan İnler’den Hagi için olay sözler geldi. 2005 yılında Galatasaray’a geldiğini fakat Hagi tarafından antrenmana bile çıkarılmadığını söyleyen İnler, Türkiye’de Galatasaray macerasının Hagi yüzünden sona erdiğini açıkladı. Gökhan İnler’in bu sözlerinden sonra sarı kırmızılı kulübe gönül veren taraftarlar ve ağır isimlerden ‘Hagi’yi teknik direktörlük konusunda takıma büyük zarar verdiği, hatta dönemin başkanı Adnan Polat’ı bile yediği’ yorumları yapıldı.

ZAPATA, CLUİO, STANCU VE MİSİMOVİC FİYASKOSU

Geldiği ilk dönemde Özhan Canaydın yönetimiyle transfer konusunda ters düşen Hagi, takıma Rumen futbolcu Plesan’ı isterken Fransız yıldız Franck Ribery’i den haberi dahi olmadığını açıklamıştı. O yıllarda teknik adamlık kariyerinin ilk firesini veren Hagi ikinci dönemde ise skandal kararlarla Adnan Polat ve yönetimini ateşe atmıştı. Kaleci Zapata, Cluio, Stancu gibi oyunculara dünya para sayan yönetim Hagi’ye güvenince ortalık yangın yerine dönmüştü. Boşnak yıldız Misimovic’i sol açıkta oynatmak isteyen, fakat bunda başarılı olamayınca oyuncuyu kadro dışı bırakan Hagi, her şeyi eline yüzüne bulaştırınca Galatasaray kariyeri başlamadan sona ermişti. Futbolculuk yaşamındaki kaliteyi ve ihtişamı teknik direktörlük kariyerine yansıtamayan George Hagi için Gökhan İnler’in yaptığı eleştirilerin de doğruluk payı ortaya çıktı.