Aziz Yıldırım Divan Kurulu toplantısında açıklamalarda bulundu

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım Divan Kurulu toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Yıldırım, Emenike ve Salih Uçan transferleri hakkında da önemli detaylar verdi.

Aziz Yıldırım'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle;

BAŞKANLIĞI BIRAKMIYORUM

- Mayıs ayında buradayım başkanlığı bırakmıyorum. 18 senedir söylüyoruz, amatör şubeler yük ve bu yükü taşımak çok zor.

AZİZ YILDIRIM'IN AÇIKLAMALARI İÇİN TIKLAYINIZ

- Fenerbahçe bu sezon şampiyon olursa kulübün kasasına 33 milyon dolar girecek.

BİZ HİÇBİR ŞEY YAPMASAK BİLE BORÇLARIMIZ ARTIYOR

- Türkiye'de kur farkından dolayı 5 yılda borçlarımızı katlamıştır. Fenerbahçe'nin borcu, diğer kulüplerin borcu artmıştır. Fenerbahçe ya da kulüpler borçlanmıyor, kur farkından dolayı borçlarımız fırlıyor. Kulüpler Birliği yasa çıkarmakla bu işleri çözemez. Kulüpler zor durumda, kulüpler sadece çoğu futbolla uğraşıyor, bizim gibi 9 branşla uğraşmıyor. Devlet diğer kulüpleri koruyabilir ama bizim hakkımızı da bize teslim etmek zorunda. Biz gerekirse 100 milyon dolar havuzdan (yayın geliri) para alırsak 33 milyon dolar onlara verebiliriz.

- UEFA bizi Şampiyonlar Ligi'ne gönderiyordu ama onlar dediler ki sizi TFF göndermiyor. Bunların hesabını soracağız. Şu anda o kararı verenlerin hepsi kaçıyor. Türkiye'de sivil ihtilal yapıyorlardı.

- Devletten isteğimiz yayın haklarından olan haklarımızın kulübümüze verilmesi. 

- Türkiye'de branşlarda yarı profesyonellik var, devlet destek vermezse onlarda kalmayacak.

- İlk yapacağımız yatırım "3 Temmuz Akademisi" dediğimiz Gebze'de kuracağımız yapı. Kulübün bütün tesislerini oraya taşıyacağız. 

TÜRKİYE KUPASI MAÇLARI OYNAMAYACAĞIZ

- Türkiye Kupası oynuyoruz, hocayla oturduk konuştuk anlaşmaya vardık genç çocuklarımızla devam etme kararı aldık. Türkiye Kupası'ndan sadece biz değil bütün kulüpler 3 milyon dolar zarar ediyor. Ya buna çare bulun dedik ya da biz bu kupaya katılmayacağız, sırf bunun yüzünden UEFA'dan ceza yiyoruz.

- Menajerler konusu var. Menajerlik sistemine karşıyım. Özellikle yerli futbolcularda menajerlik ücreti isteyenlerle anlaşmayacağım. Menajerler bir başka menajerin oyuncusunu kandırıyor ayartıyor futbolcuları kandırıyorlar.

- Bir oyuncu alıyoruz 4 yıl hiç oynamıyor 4 tane hoca değiştiriyoruz o oyuncu hiç oynamıyor sözleşmesinde sırf o maddeler yazıyor diye parasını alıyor. TFF'in bu konulara da el atması lazım. Bizde mesela Serdar Kesimal var. Hiç biri de bunları yazmıyor. 

- TRT'de yorum yapıyorlar. Gaziantep maçında Hasan Ali'nin atılan pozisyonunda çıkıp yorum yapıyorlar akşama kadar konuşuyorlar. Bilmeden afaki konuşuyorlar Türk futboluna ne verdiler? Ne katkı sağladılar? Sinirimi bozuyorlar.

ÇİNLİLER NANİ'YE 20 VERDİ ZORLASAK 25 DE VERİRLERDİ

- Nani için 5,7 milyon dolar bonservis ödedik aldık. Mahmut beyi aradılar Çin'den teklif yaptılar 20 milyon euro verdiler. Nani'ye de 10 milyon euro verdiler ama Nani gitmek istemedi. Burada şampiyonluk yaşayacağım dedi.

- Emenike ile ilgili West Ham kiralık istiyor. Biz 1 milyon euro istedik + 11 euro da satın alma opsiyon hakkı verdik. Hoca Emenike'yi istedi ama şu anda öyle bir durum yok.

-Salih ile ilgili Roma kulübü başka bir İtalyan kulübüne kiralamak istedi kabul etmedik. O zaman Salih'i geri gönderin dedik.

- Bazı taraftarlar oyuncularımıza "satılmışlar" dediler, bir daha böyle bir olay yaşanırsa onları stada sokmam.

-Üniversite ile ilgili herşeyi planladık 18 trilyon paraya ihtiyacımız var, bulmaya çalışıyoruz. Bu sene içerisinde üniverisiteyi kuracağız.

- Futbol hakemlerinde yetersizlik var, özellikle volaybol ve basketbolda bariz hatalar yapılıyor. Genelde futbol konuşulduğu için o taraf pek yazılıp çizilmiyor.

- Mustafa Koç'un genç yaşta aramızdan ayrılması bizleri çok üzdü. Aynı şekilde Nihat Özdemir'in eşi de vefat etti çok üzüldük.